Leidse Poëzieslag voorronde 3

Jaarlijks zijn er in dranklokaal de WW de voorrondes van de Leidse Poëzieslag op de tweede dinsdagavond van de maanden januari tot en met april en eventueel mei. De voorrondes vinden plaats in Dranklokaal de WW te Leiden. Elke deelnemer krijgt twee consumptiebonnen. Per voorronde is een geldprijs beschikbaar voor de jurywinnaar.

Per avond zijn er ongeveer zes deelnemers. Alle deelnemers mogen twee keer optreden. In de eerste ronde krijgen de dichters drie minuten spreektijd, in de tweede ronde vier minuten. De jury kiest uit de zes deelnemers de twee finalisten. Deze twee finalisten krijgen in de finaleronde ieder vijf minuten spreektijd.

De Leidse Poëzieslag kent een jury- en een publiekswinnaar. Aan het einde van de avond stemt het publiek door middel van een stembrief. Ze mogen hierbij een keuze maken uit alle kandidaten van die avond. De jurywinnaar én de publiekswinnaar gaan beiden door naar de finale in november, die gehouden wordt in de Tuinzaal van Sociëteit De Burcht. De vakjury bestaat uit: voorzitter Jaap Montange, voormalig stadsdichter van Leiden, Martin Aart de Jong, (slam)dichter en voormalig organisator van de Leidse poëzieslag, en Adri Heinsbroek, eigenaar van de WW, mogelijk aangevuld door een gastjurylid.

Aanmelden kan via: leidsepoezieslag@gmail.com

Datum25 april 2017
Tijd20.00
Locatie Dranklokaal de WW

Leiden
Entree
Met