Nieuws

Gastoptreden De WoordDansers tijdens 15e NK-finale!

Het is alweer de 15e editie van de finale van het NK Poetry Slam. Dat vraagt natuurlijk om een feestje! We blikken terug op de geschiedenis van de poetry slam strijd in Nederland en doen dat op vrijdag 27 januari met niemand minder dan De WoordDansers, winnaars van het NK in 2003.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 januari 2017

Finalisten NK Poetry Slam 2017 bekend!

Anne-Fleur van der Heiden, Gijs ter Haar, Else Kemps, Rik Sprenkels, Merlijn Huntjens, Erika de Stercke, Fred de Vries en Martje Wijers zijn de acht finalisten van het NK Poetry Slam 2017 op 27 januari in TivoliVredenburg.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 januari 2017

Jules Deelder, Dennis Gaens & Marjolijn van Heemstra in de NK-jury

Jules Deelder, Dennis Gaens & Marjolijn van Heemstra vormen de driekoppige jury van de Finale NK Poetry Slam 2017. Ze vellen hun oordeel over de voordracht én de teksten van de 8 slamdichters in de finale op vrijdag 27 januari.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 januari 2017

Halve Finalisten NK Poetry Slam 2017 bekend!

Tijdens de finale van de Borderlines Slam bemachtigde Gijs ter Haar het allerlaatste ticket voor het NK Poetry Slam 2017. Woensdag 11 januari strijden hij en de vijftien andere regionale slamkampioenen in Hofman Café & Theatercafé De Bastaard om acht finaletickets. Wie vind je straks waar? Loting bepaalde dat de kandidaten als volgt zijn verdeeld over de twee strijdtonelen:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 december 2016

15 jaar NK Poetry Slam: oudwinnaars aan het woord

Vrijdag 27 januari 2017 vindt de finale van de vijftiende editie van het NK Poetry Slam plaats in TivoliVredenburg. Al vijftien jaar brengt het NK Poetry Slam de beste performancedichters voort. Speciaal voor het jubileum blikken De WoordDansers, Kira Wuck, Daan Doesborgh, Carmien Michels, Daniël Vis en Daan Zeijen terug op hun finalebattle.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 december 2016

Carmien Michels wint Europees Kampioenschap Poetry Slam!

Begin dit jaar won ze het Nederlands Kampioenschap, maar nu heeft de Vlaamse Carmien Michels ook nog eens de titel Europees Kampioen poetry slam op haar naam staan! In een ontzettend spannende finale liet zijRory Jones (Ierland) en Marius Martynenko uit (Litouwen) achter zich.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 28 november 2016

De halve finalisten van het NK Poetry Slam 2017 tot nu toe...

De halve finalisten van het NK Poetry Slam 2017 zijn bekend! Op eentje na dan, want op 9 december wordt de laatste halve finalist bekend tijdens Borderlines. Dus dat is nog even spannend…

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 november 2016

15 jaar NK Poetry Slam: de beste performancedichters

Vrijdag 27 januari 2017 vindt de finale van de vijftiende editie van het NK Poetry Slam plaats in TivoliVredenburg. Al vijftien jaar brengt het NK Poetry Slam de beste performancedichters voort. Speciaal voor het jubileum blikken Carmien Michels, Daan Zeijen, Daniël Vis en andere 'Slampions' terug op hun finalebattle.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 november 2016

Save the date! Finale NK Poetry Slam 2017

Het is tijd voor een feestje! Op vrijdag 27 januari gaan voor de 15de keer de beste poetry slammers van het land de strijd aan voor de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 7 november 2016

Memorabele finale NK Poetry Slam 2016

Wat een fantastische finale van het NK Poetry Slam 2016 in TivoliVredenburg! Fokke en Sukke waren ook aanwezig om dichters neer te hoeken. En Carmien Michels en Else Kemps stonden de afgelopen tijd vol in de spotlight!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 februari 2016