Nieuws

15 jaar NK Poetry Slam: oudwinnaars aan het woord

Vrijdag 27 januari 2017 vindt de finale van de vijftiende editie van het NK Poetry Slam plaats in TivoliVredenburg. Al vijftien jaar brengt het NK Poetry Slam de beste performancedichters voort. Speciaal voor het jubileum blikken De WoordDansers, Kira Wuck, Daan Doesborgh, Carmien Michels, Daniël Vis en Daan Zeijen terug op hun finalebattle.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 december 2016

Carmien Michels wint Europees Kampioenschap Poetry Slam!

Begin dit jaar won ze het Nederlands Kampioenschap, maar nu heeft de Vlaamse Carmien Michels ook nog eens de titel Europees Kampioen poetry slam op haar naam staan! In een ontzettend spannende finale liet zijRory Jones (Ierland) en Marius Martynenko uit (Litouwen) achter zich.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 28 november 2016

De halve finalisten van het NK Poetry Slam 2017 tot nu toe...

De halve finalisten van het NK Poetry Slam 2017 zijn bekend! Op eentje na dan, want op 9 december wordt de laatste halve finalist bekend tijdens Borderlines. Dus dat is nog even spannend…

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 november 2016

15 jaar NK Poetry Slam: de beste performancedichters

Vrijdag 27 januari 2017 vindt de finale van de vijftiende editie van het NK Poetry Slam plaats in TivoliVredenburg. Al vijftien jaar brengt het NK Poetry Slam de beste performancedichters voort. Speciaal voor het jubileum blikken Carmien Michels, Daan Zeijen, Daniël Vis en andere 'Slampions' terug op hun finalebattle.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 november 2016

Save the date! Finale NK Poetry Slam 2017

Het is tijd voor een feestje! Op vrijdag 27 januari gaan voor de 15de keer de beste poetry slammers van het land de strijd aan voor de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 7 november 2016

Memorabele finale NK Poetry Slam 2016

Wat een fantastische finale van het NK Poetry Slam 2016 in TivoliVredenburg! Fokke en Sukke waren ook aanwezig om dichters neer te hoeken. En Carmien Michels en Else Kemps stonden de afgelopen tijd vol in de spotlight!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 februari 2016

Carmien Michels is Slampion 2016!

Carmien Michels heeft vrijdagavond 29 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2016 gewonnen. In een uitgelaten Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) wist ze zeven mede-finalisten achter zich te houden in de strijd om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de veertiende maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (28 januari - 3 februari 2016).

Geplaatst door Redactie iPoetry op 29 januari 2016

Videopoëzie door finalisten NK Poetry Slam 2016

Carmien Michels, Else Kemps, Gerda Blees, Marloes Robijn, Merlijn Huntjens, Mischa van Huijstee, Naomi Warndorff & Simon Mulder nemen het vrijdag 29 januari in Utrecht tegen elkaar op om de titel 'Slampion 2016', 1000 euro aan prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee, - vernoemd naar inspiratiebron van vele poetry slammers Simon Vinkenoog.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 26 januari 2016

Dit zijn de 8 beste poetry slammers van het jaar

In twee bomvolle Utrechtse cafés kwam de grootste taalstrijd van het jaar tot zijn eerste hoogtepunt: tijdens de halve finales zijn gisteren acht dichters verkozen tot finalisten van het NK Poetry Slam 2016. Na een avond vol heimelijke jury-overleggen en bloederige stemrondes met rozen vol doorns, viel de bijl voor tien van de achttien regionale slamkampioenen. Maar deze helden stomen door:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 januari 2016

Wie stem jij naar de NK Poetry Slam-finale?

Vergeet Star Wars: over precies vier weken vangt de strijd aan om de titel 'Slampion 2016'. 13 januari zijn Hofman Café en Theatercafé De Bastaard de arena's waar achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar opnemen.
Zie hier hoe het zover heeft kunnen komen en wat jij kan doen om het evenwicht in de slamgalaxy te herstellen...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 december 2015