Nieuws

Ellen Deckwitz en andere slamwinnaars!

Ellen Deckwitz, Nederlands Kampioen Poetry Slam 2009, heeft gisteren haar debuutbundel gepresenteerd: De steen vreest mij. De dichtbundel verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en kost slechts 14,95. Een onverbiddellijke bestseller.Op de bundelpresentatie gaf ze samen met Daan Doesborgh, winnaar van het NK 2010, een prachtige duoperformance in het Engels weg, waarbij ze getweeën een robotdans in poëzie brachten.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 april 2011

Poetry Slam Expert Meeting

Ben jij ook benieuwd naar de slamscenes van Schotland, Zweden en Nederland? En heb je je altijd al afgevraagd hoe de Nationale Poetry Slam Kampioenschappen van Schotland en Zweden er uit zien? Kom dan naar de Poetry Slam Expertmeeting!

Tijdens deze expertmeeting zullen drie Poetry Slam experts uit Schotland, Zweden en Nederland de oren van het hoofd gevraagd worden over hun ervaringen met Poetry Slam.
Zowel Edinburgh, Stockholm als Utrecht worden gekenmerkt door een sterke slamscene. Bekenden in het veld zijn o.a. Claire Askew en Jenny Lindsay (Schotland), Alex Bengtsson en Malin Jakobsson (Stockholm) en voormalig slamster Ellen Deckwitz en Daniël Vis (Utrecht). Organisatorisch gezien is Poetry Slam in deze landen/gebieden interessant omdat Schotland, Zweden en Nederland vele lokale slams kennen en ieder jaar een Nationaal Kampioenschap houden.
Tijdens de Poetry Slam Expertmeeting worden de organisatoren van de Schotse, Zweedse en Nederlandse Poetry Slam kampioenschappen geïnterviewd over de slamscene in hun land. Ook zullen zij ons de ins and outs geven van het organiseren van een Nationaal Poetry Slam Kampioenschap.

Voertaal: Engels
Toegang: Gratis, reserveren via reserveren@city2cities.nl aanbevolen

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 maart 2011

Verslag U-Slam maart 2011: Kira Wuck!

Terwijl buiten een woeste verkiezingswind over het land woei, was de stemming binnen in het Utrechtse Slamcafé de Bastaard opperbest. Hoewel… Over het niveau van de kandidaten waren de juryleden Roland Fagel, Alexis de Roode en gastjurylid Ester Naomi Perquin niet zo te spreken. “Een magere bezetting,” bemerkten ze na de eerste ronde.Om na de finale te constateren dat het bij elkaar toch alleszins meeviel.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 maart 2011

Poetry Slam Rotterdam: een reportage

In Rotterdam wordt stevig geslamd. Peter M. van der Linden, 2e plaats NK 2009, maakte een fraaie reportage van de 2e maandeditie in Rotterdam. Meer info over de Rotterdamse slam vind je hier. Check het filmpje:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 maart 2011

Foto's van NK Poetry Slam 2010

Er is nu een complete selectie foto's van het NK Poetry Slam2010 te bekijken op Flickr. De foto's zijn gemaakt door Dephoid.com. Voor publicaties op papier kunnen foto's in hoge resolutie worden opgevraagd bij Gina van den Berg: gina@poeziecircus.nl.

Geplaatst door Alexis de Roode op 30 januari 2011

Belg wint Dichtslamrap Boxtel; en andere winnaars!

De Jettenaar Philip Meersman won op 27 januari Dichtslamrap. Het is de tweede keer in de achtjarige geschiedenis van de Boxtelse slam dat een Belg er met de buit vandoor ging. Eerder was Jee Kast de gelukkige. Meersman keerde huiswaarts met onder zijn ene arm de juryprijs en onder zijn andere die van het publiek. "Hij presteerde het om zo maar even een die avond geschreven gedicht met een tomeloze passie voor te dragen. Een mooie winnaar van de Boxtelse Dichtslamrap," aldus Marcel Linssen, organisator van de dichtslamrap Boxtel. Naar alle waarschijnlijkheid zal Philip Meersman Boxtel vertegenwoordigen op het 10e NK Poetry Slam.

Geplaatst door Michael Stoker op 28 januari 2011

Poolse godfather van de slam in Nederland!

Ook in Polen wordt tegenwoordig geslamd. Een nationaal kampioenschap is er nog niet, maar er zijn al meerdere slams. Daar is één drijvende kracht verantwoordelijk voor: Bohdan Piasecki. Inmiddels woont Piasecki in Londen, waar hij studeert, en komende week bezoekt hij Nederland.Deze slammer, organisator en vertaler treedt aanstaande woensdag 26 januari op bij het Turing Victim Fundraising Event in café De Zaak in Utrecht. Kom het checken! Piasecki slamt in het Engels.

Geplaatst door Alexis de Roode op 24 januari 2011

Workshop Poetry Slam op 9 april

Poetry Slam is voor dichters en publiek een poëtisch theaterfeest, waarop dichters strijden met woorden en verzen om de toeschouwers en de jury voor zich te winnen. De workshop Poetry Slam is dan ook een dag van werken aan het schrijven van gedichten en aan hetpresenteren van eigen werk op het podium.Deelnemers gaan voordragen, luisteren, schrijven, eenset van drie minuten opbouwen voor het podium, hetpubliek leren boeien, vasthouden en weer loslaten.
 
De workshop staat onder leiding van podiumdichterACG Vianen, meermalen landelijk finalist tijdens deNK Poetryslam, en van de dichter Gerard Beentjes,docent schrijven en bestuurslid van StichtingPoëzieslag. In het Theater De Hasselbak, een klein intiemtheater van 41 stoelen, organiseert De Literaire
Werkplaats op zaterdagavond 9 april de Poëzieslagvan Eemnes.
 
Deelnemers aan de Workshop Poetry Slam krijgenvoorrang bij aanmelding voor De Poëzieslag vanEemnes.
 
Aanmelden:

Zaterdag 9 april 2011
10.00 – 17:00 uur
Kosten: 65 euro
inclusief lunch/koffie en thee.
Aantal: 12-15 deelnemers
Aanmelden: info@deliterairewerkplaats.nl
De Literaire Werkplaats
Meentweg 83 A,
3755 PB Eemnes
 
Informatie: 035-5335491
Geplaatst door Alexis de Roode op 18 januari 2011

Slamwinnaars

Martin Beversluis uit Tilburg heeft op dinsdag 11 januari de jaarfinale van Slamersfoort, de Amersfoortse Poetry Slam gewonnen. Tifen Huchet uit Utrecht kreeg de publieksprijs.

Geplaatst door Alexis de Roode op 12 januari 2011

Zinderend verslag van NK Poetry Slam 2010

Op SAP Site schreef Hanna Vlaming een zinderend en compleet verslag van het NK Poetry Slam. Met onder andere een prachtige beschrijving van de finalebattle: "De tijd tikt door en de poëzie wordt rauwer, strijdlustiger en energierijker."

Geplaatst door Alexis de Roode op 19 december 2010