Nieuws

Daan naar WK Poetry Slam, Parijs!

Daan Doesborgh vertrekt morgen naar het WK Poetry Slam in Parijs, waar hij Nederland dit jaar zal vertegenwoordigen. Het WK wordt voor de vijfde achtereenvolgende keer in Parijs georganiseerd en vindt tegelijk plaats met het Franse nationale kampioenschap. Naar goede Franse traditie is er géén Engelstalige versie van de website, alleen een Franse:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 30 mei 2011

Daan Doesborgh naar het WK Poetry Slam bij Parijs

Eén van onze Nationaal Kampioenen Poetry Slam, Daan Doesborgh, zal ons land vertegenwoordigen op het WK Poetry Slam. Van 30 mei tot en met 5 juni is Parijs decor voor de titanenstrijd. Met zijn herkenbare stemgeluid en energieke voordracht maakt Daan een goede kans het eremetaal in de wacht te slepen. Het wordt dus razend spannend. Via Blogposts houdt Daan ons op de hoogte van zijn avonturen. En wij... Wij zingen elke dag even het Wilhelmus voor hem.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 27 mei 2011

Een nieuwe zomerslam in het Brabantse land!

Op 3 juli is er tijdens het Paspoortfestival in Hilvarenbeek een grote poetry slam, georganiseerd door dichter/slammer Martien Beversluis (die vandaag, op de Dag van de Arbeid, overigens de voorronde van de Kargadoor Slam won!).

Op 3 juli zijn er vier voorrondes met elk vier kandidaten. De vier winnaars treden aan in de finale aan het eind van de middag!De wedstrijd wordt gejureerd door een vakjury, die de winnaar kiest. Het publiek kiest haar eigen publiekswinnaar.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 mei 2011

Animaniacs Poetry Slam

Ter inspiratie!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 april 2011

Ellen Deckwitz en andere slamwinnaars!

Ellen Deckwitz, Nederlands Kampioen Poetry Slam 2009, heeft gisteren haar debuutbundel gepresenteerd: De steen vreest mij. De dichtbundel verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en kost slechts 14,95. Een onverbiddellijke bestseller.Op de bundelpresentatie gaf ze samen met Daan Doesborgh, winnaar van het NK 2010, een prachtige duoperformance in het Engels weg, waarbij ze getweeën een robotdans in poëzie brachten.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 april 2011

Poetry Slam Expert Meeting

Ben jij ook benieuwd naar de slamscenes van Schotland, Zweden en Nederland? En heb je je altijd al afgevraagd hoe de Nationale Poetry Slam Kampioenschappen van Schotland en Zweden er uit zien? Kom dan naar de Poetry Slam Expertmeeting!

Tijdens deze expertmeeting zullen drie Poetry Slam experts uit Schotland, Zweden en Nederland de oren van het hoofd gevraagd worden over hun ervaringen met Poetry Slam.
Zowel Edinburgh, Stockholm als Utrecht worden gekenmerkt door een sterke slamscene. Bekenden in het veld zijn o.a. Claire Askew en Jenny Lindsay (Schotland), Alex Bengtsson en Malin Jakobsson (Stockholm) en voormalig slamster Ellen Deckwitz en Daniël Vis (Utrecht). Organisatorisch gezien is Poetry Slam in deze landen/gebieden interessant omdat Schotland, Zweden en Nederland vele lokale slams kennen en ieder jaar een Nationaal Kampioenschap houden.
Tijdens de Poetry Slam Expertmeeting worden de organisatoren van de Schotse, Zweedse en Nederlandse Poetry Slam kampioenschappen geïnterviewd over de slamscene in hun land. Ook zullen zij ons de ins and outs geven van het organiseren van een Nationaal Poetry Slam Kampioenschap.

Voertaal: Engels
Toegang: Gratis, reserveren via reserveren@city2cities.nl aanbevolen

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 maart 2011

Verslag U-Slam maart 2011: Kira Wuck!

Terwijl buiten een woeste verkiezingswind over het land woei, was de stemming binnen in het Utrechtse Slamcafé de Bastaard opperbest. Hoewel… Over het niveau van de kandidaten waren de juryleden Roland Fagel, Alexis de Roode en gastjurylid Ester Naomi Perquin niet zo te spreken. “Een magere bezetting,” bemerkten ze na de eerste ronde.Om na de finale te constateren dat het bij elkaar toch alleszins meeviel.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 maart 2011

Poetry Slam Rotterdam: een reportage

In Rotterdam wordt stevig geslamd. Peter M. van der Linden, 2e plaats NK 2009, maakte een fraaie reportage van de 2e maandeditie in Rotterdam. Meer info over de Rotterdamse slam vind je hier. Check het filmpje:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 maart 2011

Foto's van NK Poetry Slam 2010

Er is nu een complete selectie foto's van het NK Poetry Slam2010 te bekijken op Flickr. De foto's zijn gemaakt door Dephoid.com. Voor publicaties op papier kunnen foto's in hoge resolutie worden opgevraagd bij Gina van den Berg: gina@poeziecircus.nl.

Geplaatst door Alexis de Roode op 30 januari 2011

Belg wint Dichtslamrap Boxtel; en andere winnaars!

De Jettenaar Philip Meersman won op 27 januari Dichtslamrap. Het is de tweede keer in de achtjarige geschiedenis van de Boxtelse slam dat een Belg er met de buit vandoor ging. Eerder was Jee Kast de gelukkige. Meersman keerde huiswaarts met onder zijn ene arm de juryprijs en onder zijn andere die van het publiek. "Hij presteerde het om zo maar even een die avond geschreven gedicht met een tomeloze passie voor te dragen. Een mooie winnaar van de Boxtelse Dichtslamrap," aldus Marcel Linssen, organisator van de dichtslamrap Boxtel. Naar alle waarschijnlijkheid zal Philip Meersman Boxtel vertegenwoordigen op het 10e NK Poetry Slam.

Geplaatst door Michael Stoker op 28 januari 2011