Nieuws

Bedankt allemaal!

We willen graag nogmaals iedereen bedanken die het NK 2010 mogelijk heeft gemaakt:

In de eerste plaats danken we de 24 deelnemers, de 18 regionale slamorganisaties en de sponsors: de gemeente Utrecht, het VSB fonds, het Cultuur Participatiefonds, en de Bouwkundewinkel/ TU Eindhoven.

Geplaatst door Gina van den Berg op 18 december 2010

NK slamt door het hele land

Na een korte hype in 2002, schreef in 2005 geen krant meer over poetry slam. Anno 2010 is het NK Poetry Slam landelijk in beeld, bij alle bevolkingsgroepen en in alle provincies. In 2010 deden voor het eerst 11 van de 12 Nederlands provincies mee. Dat leverde o.a. de volgende berichten in de media op:

Geplaatst door Alexis de Roode op 16 december 2010

AD/Amersfoort over het NK Poetry Slam

In het AD/Amersfoort stond vandaag een interview met dichter Peter Knipmeijer over het NK Poetry Slam, afgelopen vrijdag 10 december in Utrecht. Peter zegt o.a: "Als een slamfinale niet eindigt in een rel, is het geen echte finale geweest."

Geplaatst door Alexis de Roode op 15 december 2010

Rotterdam slamt door!

In januari 2011 gaat Poetryslam Rotterdam weer van start. Slamkampioen Jeroen Naaktgeboren en host Menno Smit slaan de handen ineen. Elke laatste zondag van de maand, van januari tot en met april, wordt er in Rotterdam weer met woorden gestreden. Elke editie zullen 3 ervaren slammers worden uitgenodigd, maar er is ook een open podium voor nieuw talent. De beste nieuwkomers stromen door naar de finale. Zie ook hier en hier: www.poetrypromotion.nl.

Geplaatst door Alexis de Roode op 15 december 2010

NK Poetry Slam 2010 op YouTube

Op YouTube zijn inmiddels weer diverse filmpjes van het NK Poetry Slam gesignaleerd, van bijna alle deelnemers. Deze zijn gemaakt door mensen achterin de zaal, waardoor veel achtergrondlawaai is opgenomen. Toch leuk. We vermelden, met dank aan de filmer(s):
 

Geplaatst door Alexis de Roode op 14 december 2010

NK 2010: verslag van Sven Ariaans

Sven Ariaans, drijvende kracht achter de Festina Lente Poëzieslag en winnaar van het NK Poetry Slam in 2004, heeft een uitgebreid verslag geschreven van het NK Poetry Slam 2010. Lees het hier, op zijn blog Pluk de Nacht:

http://plukdenacht.web-log.nl/plukdenacht/2010/12/nk-poetryslam-2010.html

Geplaatst door Alexis de Roode op 13 december 2010

Alle uitslagen van het NK Poetry Slam 2010

Voor liefhebbers van cijfers, en voor wie het verloop van de afvalrace wil uitpluizen:

De complete uitslagen van de Halve Finales van het NK Poetry staan hier.

De complete uitslagen van de Finale van het NK Poetry Slam staan hier.

(klik op tabbladen onderaan voor uitslagen verschillende rondes)

Geplaatst door Alexis de Roode op 13 december 2010

PERSBERICHT: Twee winnaars NK Poetry Slam 2010

UTRECHT, 10-12-2010 - Daan Doesborgh én Martijn Teerlinck hebben vrijdagavond 10 december het NK Poetry Slam 2010 gewonnen. In Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Voor het eerst in de geschiedenis van het NK Poetry Slam zijn er twee winnaars.

Winnaars NK Poetry Slam
NK Slampions Martijn Teerlinck (l) en Daan Doesborgh (r) (Foto: Alexander van der Linden)

Geplaatst door Michael Stoker op 11 december 2010

Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck winnen NK Poetry Slam 2010!

Het NK Poetry Slam 2010 liep op rolletjes. Een goede en scherpe jury: Esther Jansma, Ron Rijghard en Arie Boomsma, een mooi publiek en geweldige slammers. Een applausmeting die op wetenschappelijk verantwoorde wijze was uitgewerkt door de TU Eindhoven. Alles liep perfect ... tot de laatste seconde, het moment dat de winnaars bekend gemaakt moesten worden. De eindbattle was gegaan tussen Daan Doesborg en Martijn Teerlinck. Het publiek had met applaus gestemd en dit was twee keer gemeten. Het verschil tussen de twee finalisten was echter na twee metingen zo klein dat er verwarring ontstond in het "techniekhokje" en de verkeerde winnaar werd uitgeroepen, namelijk Martijn Teerlinck. Feitelijk had Daan Doesborgh met miniem verschil gewonnen. Toen de scheidsrechter zag dat er iets niet klopte, ontstond er een chaos, waarbij mensen uit het publiek op het podium klommen en weer werden verwijderd, zodat de presentatoren uiteindelijk zelf maar tot herstemming besloten. Daarbij won Daan Doesborgh, maar de situatie was voor iedereen zeer onbevredigend. Na afloop is daarom in overleg met de twee finalisten besloten, vanwege het minieme verschil, ze alsnog allebei tot winnaar uit te roepen. Het NK Poetry Slam 2010 heeft dus twee winnaars: Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck.

Geplaatst door Alexis de Roode op 10 december 2010

Het boekkantoor is geopend!

Sven Ariaans, Nederlands Kampioen Poetry Slam 2004 en op-een-haar-na Slamkampioen van de Nacht van de Poëzie 2010, heeft op zijn blog een mooi verslag van de NK Poetry Slam Halve Finale op maandag 6 december jl geschreven. En zijn jaarlijkse boekkantoor geopend. De quotes lopen van 1:2 tot 1:30. Met een inzet van een tientje kan je dus maximaal 290 euro verdienen. "Maak me blut" zoals Sven Ariaans zegt. Overigens is Sven, naast dichter, ook econometrist!

Geplaatst door Alexis de Roode op 9 december 2010