Nieuws

Poolse godfather van de slam in Nederland!

Ook in Polen wordt tegenwoordig geslamd. Een nationaal kampioenschap is er nog niet, maar er zijn al meerdere slams. Daar is één drijvende kracht verantwoordelijk voor: Bohdan Piasecki. Inmiddels woont Piasecki in Londen, waar hij studeert, en komende week bezoekt hij Nederland.Deze slammer, organisator en vertaler treedt aanstaande woensdag 26 januari op bij het Turing Victim Fundraising Event in café De Zaak in Utrecht. Kom het checken! Piasecki slamt in het Engels.

Geplaatst door Alexis de Roode op 24 januari 2011

Workshop Poetry Slam op 9 april

Poetry Slam is voor dichters en publiek een poëtisch theaterfeest, waarop dichters strijden met woorden en verzen om de toeschouwers en de jury voor zich te winnen. De workshop Poetry Slam is dan ook een dag van werken aan het schrijven van gedichten en aan hetpresenteren van eigen werk op het podium.Deelnemers gaan voordragen, luisteren, schrijven, eenset van drie minuten opbouwen voor het podium, hetpubliek leren boeien, vasthouden en weer loslaten.
 
De workshop staat onder leiding van podiumdichterACG Vianen, meermalen landelijk finalist tijdens deNK Poetryslam, en van de dichter Gerard Beentjes,docent schrijven en bestuurslid van StichtingPoëzieslag. In het Theater De Hasselbak, een klein intiemtheater van 41 stoelen, organiseert De Literaire
Werkplaats op zaterdagavond 9 april de Poëzieslagvan Eemnes.
 
Deelnemers aan de Workshop Poetry Slam krijgenvoorrang bij aanmelding voor De Poëzieslag vanEemnes.
 
Aanmelden:

Zaterdag 9 april 2011
10.00 – 17:00 uur
Kosten: 65 euro
inclusief lunch/koffie en thee.
Aantal: 12-15 deelnemers
Aanmelden: info@deliterairewerkplaats.nl
De Literaire Werkplaats
Meentweg 83 A,
3755 PB Eemnes
 
Informatie: 035-5335491
Geplaatst door Alexis de Roode op 18 januari 2011

Slamwinnaars

Martin Beversluis uit Tilburg heeft op dinsdag 11 januari de jaarfinale van Slamersfoort, de Amersfoortse Poetry Slam gewonnen. Tifen Huchet uit Utrecht kreeg de publieksprijs.

Geplaatst door Alexis de Roode op 12 januari 2011

Zinderend verslag van NK Poetry Slam 2010

Op SAP Site schreef Hanna Vlaming een zinderend en compleet verslag van het NK Poetry Slam. Met onder andere een prachtige beschrijving van de finalebattle: "De tijd tikt door en de poëzie wordt rauwer, strijdlustiger en energierijker."

Geplaatst door Alexis de Roode op 19 december 2010

Bedankt allemaal!

We willen graag nogmaals iedereen bedanken die het NK 2010 mogelijk heeft gemaakt:

In de eerste plaats danken we de 24 deelnemers, de 18 regionale slamorganisaties en de sponsors: de gemeente Utrecht, het VSB fonds, het Cultuur Participatiefonds, en de Bouwkundewinkel/ TU Eindhoven.

Geplaatst door Gina van den Berg op 18 december 2010

NK slamt door het hele land

Na een korte hype in 2002, schreef in 2005 geen krant meer over poetry slam. Anno 2010 is het NK Poetry Slam landelijk in beeld, bij alle bevolkingsgroepen en in alle provincies. In 2010 deden voor het eerst 11 van de 12 Nederlands provincies mee. Dat leverde o.a. de volgende berichten in de media op:

Geplaatst door Alexis de Roode op 16 december 2010

AD/Amersfoort over het NK Poetry Slam

In het AD/Amersfoort stond vandaag een interview met dichter Peter Knipmeijer over het NK Poetry Slam, afgelopen vrijdag 10 december in Utrecht. Peter zegt o.a: "Als een slamfinale niet eindigt in een rel, is het geen echte finale geweest."

Geplaatst door Alexis de Roode op 15 december 2010

Rotterdam slamt door!

In januari 2011 gaat Poetryslam Rotterdam weer van start. Slamkampioen Jeroen Naaktgeboren en host Menno Smit slaan de handen ineen. Elke laatste zondag van de maand, van januari tot en met april, wordt er in Rotterdam weer met woorden gestreden. Elke editie zullen 3 ervaren slammers worden uitgenodigd, maar er is ook een open podium voor nieuw talent. De beste nieuwkomers stromen door naar de finale. Zie ook hier en hier: www.poetrypromotion.nl.

Geplaatst door Alexis de Roode op 15 december 2010

NK Poetry Slam 2010 op YouTube

Op YouTube zijn inmiddels weer diverse filmpjes van het NK Poetry Slam gesignaleerd, van bijna alle deelnemers. Deze zijn gemaakt door mensen achterin de zaal, waardoor veel achtergrondlawaai is opgenomen. Toch leuk. We vermelden, met dank aan de filmer(s):
 

Geplaatst door Alexis de Roode op 14 december 2010

NK 2010: verslag van Sven Ariaans

Sven Ariaans, drijvende kracht achter de Festina Lente Poëzieslag en winnaar van het NK Poetry Slam in 2004, heeft een uitgebreid verslag geschreven van het NK Poetry Slam 2010. Lees het hier, op zijn blog Pluk de Nacht:

http://plukdenacht.web-log.nl/plukdenacht/2010/12/nk-poetryslam-2010.html

Geplaatst door Alexis de Roode op 13 december 2010