Nieuws

Alle uitslagen van het NK Poetry Slam 2010

Voor liefhebbers van cijfers, en voor wie het verloop van de afvalrace wil uitpluizen:

De complete uitslagen van de Halve Finales van het NK Poetry staan hier.

De complete uitslagen van de Finale van het NK Poetry Slam staan hier.

(klik op tabbladen onderaan voor uitslagen verschillende rondes)

Geplaatst door Alexis de Roode op 13 december 2010

PERSBERICHT: Twee winnaars NK Poetry Slam 2010

UTRECHT, 10-12-2010 - Daan Doesborgh én Martijn Teerlinck hebben vrijdagavond 10 december het NK Poetry Slam 2010 gewonnen. In Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Voor het eerst in de geschiedenis van het NK Poetry Slam zijn er twee winnaars.

Winnaars NK Poetry Slam
NK Slampions Martijn Teerlinck (l) en Daan Doesborgh (r) (Foto: Alexander van der Linden)

Geplaatst door Michael Stoker op 11 december 2010

Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck winnen NK Poetry Slam 2010!

Het NK Poetry Slam 2010 liep op rolletjes. Een goede en scherpe jury: Esther Jansma, Ron Rijghard en Arie Boomsma, een mooi publiek en geweldige slammers. Een applausmeting die op wetenschappelijk verantwoorde wijze was uitgewerkt door de TU Eindhoven. Alles liep perfect ... tot de laatste seconde, het moment dat de winnaars bekend gemaakt moesten worden. De eindbattle was gegaan tussen Daan Doesborg en Martijn Teerlinck. Het publiek had met applaus gestemd en dit was twee keer gemeten. Het verschil tussen de twee finalisten was echter na twee metingen zo klein dat er verwarring ontstond in het "techniekhokje" en de verkeerde winnaar werd uitgeroepen, namelijk Martijn Teerlinck. Feitelijk had Daan Doesborgh met miniem verschil gewonnen. Toen de scheidsrechter zag dat er iets niet klopte, ontstond er een chaos, waarbij mensen uit het publiek op het podium klommen en weer werden verwijderd, zodat de presentatoren uiteindelijk zelf maar tot herstemming besloten. Daarbij won Daan Doesborgh, maar de situatie was voor iedereen zeer onbevredigend. Na afloop is daarom in overleg met de twee finalisten besloten, vanwege het minieme verschil, ze alsnog allebei tot winnaar uit te roepen. Het NK Poetry Slam 2010 heeft dus twee winnaars: Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck.

Geplaatst door Alexis de Roode op 10 december 2010

Het boekkantoor is geopend!

Sven Ariaans, Nederlands Kampioen Poetry Slam 2004 en op-een-haar-na Slamkampioen van de Nacht van de Poëzie 2010, heeft op zijn blog een mooi verslag van de NK Poetry Slam Halve Finale op maandag 6 december jl geschreven. En zijn jaarlijkse boekkantoor geopend. De quotes lopen van 1:2 tot 1:30. Met een inzet van een tientje kan je dus maximaal 290 euro verdienen. "Maak me blut" zoals Sven Ariaans zegt. Overigens is Sven, naast dichter, ook econometrist!

Geplaatst door Alexis de Roode op 9 december 2010

De NK-Finalisten zijn bekend!

De 9 kandidaten van de Halve Finale die doorgaan naar de Finale op vrijdag 10 december a.s. in Tivoli De Helling zijn:

Finalisten NK Poetry Slam

Geplaatst door Michael Stoker op 7 december 2010

Vanavond NK Poetry Slam Halve Finale!

Vanavond is het eindelijk zover. Om 20 uur barst in U Rock Café, De Kargadoor en café De Bastaard het jaarlijkse hoogtepunt van het slamjaar los.De allerlaatste kandidaten van de Halve Finale zijn nu ook bekend!

Geplaatst door Alexis de Roode op 6 december 2010

www.nkpoetry.nl vernieuwd

De oude website van het NK Poetry Slam, www.nkpoetryslam.nl is vernieuwd en maakt nu onderdeel uit van iPoetry. Alle actuele informatie over het NK Poetry Slam 2010 is hier te vinden.

Geplaatst door Alexis de Roode op 22 november 2010

Kandidaten NK Poetry Slam

In 2010 is er meer geslamd dan ooit: er waren ongeveer 80 slams in 11 provincies, 17 plaatsen, 23 locaties. Een prestatie waar we met alle slamorganisatoren trots op kunnen zijn. Aan de Halve Finale op maandag 6 december deden 24 kandidaten mee:

Geplaatst door Alexis de Roode op 18 november 2010

NK Slam: programmering rond!

De programmering van de NK Poetry Slam finale is rond. DJ Daniël Zuur zorgt voor de beats 'n grooves, en de Utrechtse indie/folk rock band Paper Tiger neemt het muzikale intermezzo voor z'n rekening. De juryleden zijn: dichter Esther Jansma, NRC-recensent Ron Rijghard en programmamaker Arie Boomsma.

Geplaatst door Alexis de Roode op 17 november 2010

Persbericht, logo's, foto's

Het officiële persbericht, logo's en foto's van de NK Poetry Slam 2010 zijn hier te vinden:

www.poeziecircus.nl/pers

 

Geplaatst door Alexis de Roode op 16 november 2010