Nieuws

Halve Finale NK Poetry Slam: alle informatie!

Inmiddels is bekend welke kandidaten op welke locatie zullen strijden, bij de Halve Finale van het NK Poetry Slam op maandag 6 december, 20 uur! Ook de juryleden zijn allemaal bekend. Het publiek stemt met fiches.

Geplaatst door Alexis de Roode op 13 november 2010

Koop je kaarten voor het NK Poetry Slam 2010!

De kaartverkoop voor het NK Poetry Slam 2010 is geopend.

Je kunt kaarten voor de finale op 10 december hier bestellen.

De voorrondes op maandag 6 december zullen (waarschijnlijk) gratis toegankelijk zijn!

 

Geplaatst door Alexis de Roode op 12 november 2010

Slamtips van de AKF Poetryslam Workshop

Op zondag 31 oktober gaf Evert de Vries van het Amsterdams Kleinkunstfestival een zeer inspirerende workshop aan 15 slampoets. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je je eigen slamperformance kunt verbeteren.

Geplaatst door Alexis de Roode op 4 november 2010

Juryverslag U-slam 06-10-2010: Dat smaakt naar meer!Een sterke start van het nieuwe seizoen, klonk het van alle kanten. En da’s waar, het waren bepaald geen klungelaars die meededen aan deze eerste editie van de U-slam. “Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn”. En degene die met 50 euro, de eer en het vooruitzicht van de jaarfinale op 1 juni 2011 naar huis gaat, is Josse Kok.
Hieronder een verslag van de woorden die ik uit de mond van de driekoppige jury Alexis de Roode, Roland Fagel en gastjurylid Chrétien Breukers mocht opvangen.

Geplaatst door Michael Stoker op 7 oktober 2010

Gratis Poetry Slam Workshop

Op zondag 31 oktober organiseert Het Poëziecircus in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival en Openbare Bibliotheek Utrecht een gratis Poetry Slam Workshop.Deze workshop Poetry Slam is toegankelijk voor iedereen die wil werken aan zijn voordracht op het podium. het uitgangspunt is de voordracht van eigen geschreven gedichten, die geschikt zijn voor de voordracht.

Geplaatst door Michael Stoker op 2 oktober 2010

Ellen op het WK Poetry Slam 2010

"Nederlands is gewoon een 'ugly language'"

Door onze verslaggever Ellen Deckwitz


Op maandagmiddag 7 juni vertrok ik naar het WK Slam in Parijs om daar Hollands Glorie te verdedigen. Dat ging niet geheel soepel aangezien ik een uur voor vertrek nog in de veronderstelling verkeerde dat ik op dinsdag moest afreizen en een beetje in bed aan het lummelen was. Uit verveling speelde ik een beetje met de treintickets die de organisatie me had doen toekomen en las opeens dat ik verondersteld werd om de trein van half twee te nemen… op maandag in plaats van dinsdag. Toen ik daar achter kwam, was het inmiddels maandagmiddag half een. In een half uur een tas met min of meer schone was ingepakt, paspoort onder het stof vandaan getrokken om vervolgens naar het station te racen, onderweg nog een reisverzekering af te sluiten en alle afspraken voor de rest van de dag te annuleren. Vier uur later stond ik op Gare du Nord in Parijs, de zwervers van me af te slaan.

Geplaatst door Michael Stoker op 15 juni 2010

Slam in Dubai

Kijk, in Dubai pakken ze het groots aan. Ze noemen het geen poetry slam, maar Trouw maakt melding van een 'Idols voor dichters', getiteld 'Poet of Millions' en live uitgezonden op de Arabische tv. De winnaar krijgt niet een lullige duizend euro's, zoals bij ons, maar zelfs 1,3 miljoen dollar.

Eind maart vond de finale plaats, waar voor het eerst een vrouw stond: Hissa Hilal. Ze gooide het ook meteen over een andere boeg dan haar -soms wat weekhartige- mannelijke medekandidaten: ze bereikte de finale met een gedicht over fundamentalistische geestelijken. Gevolg: 47 van de 50 stemmen van de vakjury, maar ook doodsbedreigingen en beschimpingen van dit openlijk kritische optreden van een vrouw. Ze werd uiteindelijk derde, terwijl de dertig jarige Nasser Al Ajami er met de hoofdprijs vandoor ging. Maar Hilal zal er niet mee zitten; ze kreeg toch nog ruim 800.000 dollar en maakte zich met haar gedurfde optreden onsterfelijk. Hier een filmpje over Poet of Millions:

Geplaatst door Michael Stoker op 17 april 2010

Slam your Triviant!

Ooit hadden we het baude verlangen Poetry Slam uit de 'underground' te halen (whatever that means). Nu weten we dat het is gelukt: het NK Poetry Slam heeft het gebracht tot een vragenkaartje van Trivial Pursuit. Ongetwijfeld het hoogst haalbare. Voor wie het kaartje tijdens een spelletje met de familie tegenkomt: het antwoord moet inmiddels alweer worden gewijzigd. Sinds vorig jaar heet de wisselbokaal geen 'Gouden Albatros' meer, maar 'De Gouden Vink', naar ons aller Simon Vinkenoog. Tot de nieuwe editie van Triviant, rekenen we beide antwoorden goed!
Triviant

Geplaatst door Michael Stoker op 17 april 2010

Ellen Deckwitz wint NK Poetry Slam 2009

Ellen Deckwitz uit Utrecht heeft zaterdagavond het NK Poetry Slam 2009 gewonnen. In Utrecht streden elf dichters om de landstitel. De jury deelde negens uit voor haar optreden. Jurylid Jacques Klöters: ,,Ze trekt ons met haar gedichten naar zich toe. Dat is een geweldig sterke troef.' Ellen Deckwitz won de landstitel 'Slampion 2009', een geldbedrag en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', dit jaar voor het eerst vernoemd naar de in juli overleden dichter Simon Vinkenoog. Zijn weduwe Edith Ringnalda reikte de prijs uit. Poetry Slam is een wedstrijd voor beginnende dichters waarin zowel de tekst als de voordracht worden beoordeeld.

Geplaatst door Webmaster op 13 december 2009