Nieuws

Carmien Michels is Slampion 2016!

Carmien Michels heeft vrijdagavond 29 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2016 gewonnen. In een uitgelaten Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) wist ze zeven mede-finalisten achter zich te houden in de strijd om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de veertiende maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (28 januari - 3 februari 2016).

Geplaatst door Redactie iPoetry op 29 januari 2016

Videopoëzie door finalisten NK Poetry Slam 2016

Carmien Michels, Else Kemps, Gerda Blees, Marloes Robijn, Merlijn Huntjens, Mischa van Huijstee, Naomi Warndorff & Simon Mulder nemen het vrijdag 29 januari in Utrecht tegen elkaar op om de titel 'Slampion 2016', 1000 euro aan prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee, - vernoemd naar inspiratiebron van vele poetry slammers Simon Vinkenoog.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 26 januari 2016

Dit zijn de 8 beste poetry slammers van het jaar

In twee bomvolle Utrechtse cafés kwam de grootste taalstrijd van het jaar tot zijn eerste hoogtepunt: tijdens de halve finales zijn gisteren acht dichters verkozen tot finalisten van het NK Poetry Slam 2016. Na een avond vol heimelijke jury-overleggen en bloederige stemrondes met rozen vol doorns, viel de bijl voor tien van de achttien regionale slamkampioenen. Maar deze helden stomen door:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 januari 2016

Wie stem jij naar de NK Poetry Slam-finale?

Vergeet Star Wars: over precies vier weken vangt de strijd aan om de titel 'Slampion 2016'. 13 januari zijn Hofman Café en Theatercafé De Bastaard de arena's waar achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar opnemen.
Zie hier hoe het zover heeft kunnen komen en wat jij kan doen om het evenwicht in de slamgalaxy te herstellen...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 december 2015

Juryleden finale NK Poetry Slam bekend

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016. En dat doe je samen met de volgende juryleden:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 december 2015

Eerste halve finalisten NK 2016 bekend!

Het lijkt nog heel ver weg, maar de eerste kandidaten voor de halve finale van het NK 2016 zijn al bekend: Else Kemps, Marloes Robijn, Naomi Warndorff, Gerda Blees, Sannemaj Betten, Ditmar Bakker, Loren Brouwers en Carmien Michels.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 7 september 2015

Daan Zeijen blogt over het WK Poetry Slam

Het is dinsdagmiddag als ik, na een ochtend lesgeven en met de succeswensen van mijn studenten op zak, arriveer in Parijs. Op het station word ik opgewacht door een van de lieve vrijwilligers, die me begeleidt naar Culture Rapide, het WK-hoofdkwartier voor de komende week. Daar wacht een bont gezelschap deelnemers, vrienden en aanhang, journalisten, een filmploeg en mensen van de organisatie.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 augustus 2015

Felicitatie voor slamcircuit

Saskia Stehouwer won gisteren de C. Buddingh'-prijs 2015. En Stehouwer was niet de enige die door de jury werd gefeliciteerd: 'Een aanzienlijk deel van de debuten kwam van dichters die eerder de finale van de NK Poetry Slam bereikten. Een grote felicitatie gaat dus uit naar het slamcircuit.' Een felicitatie die we als organisator van het NK Poetry Slam graag in ontvangst nemen, maar die ook een beetje ongemakkelijk aanvoelt.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 juni 2015

Daan Zeijen wint NK Poetry Slam 2015

Daan Zeijen (1992) heeft vrijdagavond 30 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2015 gewonnen. In een uitverkochte Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) streden acht dichters om de landstitel. Het werd een prachtige editie, met een legendarische battle als fantastisch slot. Meer verslag in woord en beeld volgt!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 30 januari 2015

NK Poetry Slam in je boekenkast

Het lijkt wat tegenstrijdig, maar de meeste dichters die furore maakten op het NK Poetry Slam, hebben ook succes met hun poëziebundels. Van de week legden Daniël Vis, Ellen Deckwitz en Jee Kast in NRC al uit wat voor hen de relatie is tussen voordrachts- en 'papieren' poëzie. Vergelijk zelf door tijdens de finale een (of meer) van de bundels te bemachtigen in de stand van boekhandel Savannah Bay. Zie hieronder vast voor een selectie uit het Slampionassortiment. En natuurlijk krijg je als je minimaal €12,50 aan poëzie besteedt er het door Ilja Leonard Pfeijffer geschreven Poëziegeschenk gratis bij!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 29 januari 2015