Nieuws

Juryleden finale NK Poetry Slam bekend

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016. En dat doe je samen met de volgende juryleden:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 december 2015

Eerste halve finalisten NK 2016 bekend!

Het lijkt nog heel ver weg, maar de eerste kandidaten voor de halve finale van het NK 2016 zijn al bekend: Else Kemps, Marloes Robijn, Naomi Warndorff, Gerda Blees, Sannemaj Betten, Ditmar Bakker, Loren Brouwers en Carmien Michels.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 7 september 2015

Daan Zeijen blogt over het WK Poetry Slam

Het is dinsdagmiddag als ik, na een ochtend lesgeven en met de succeswensen van mijn studenten op zak, arriveer in Parijs. Op het station word ik opgewacht door een van de lieve vrijwilligers, die me begeleidt naar Culture Rapide, het WK-hoofdkwartier voor de komende week. Daar wacht een bont gezelschap deelnemers, vrienden en aanhang, journalisten, een filmploeg en mensen van de organisatie.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 augustus 2015

Felicitatie voor slamcircuit

Saskia Stehouwer won gisteren de C. Buddingh'-prijs 2015. En Stehouwer was niet de enige die door de jury werd gefeliciteerd: 'Een aanzienlijk deel van de debuten kwam van dichters die eerder de finale van de NK Poetry Slam bereikten. Een grote felicitatie gaat dus uit naar het slamcircuit.' Een felicitatie die we als organisator van het NK Poetry Slam graag in ontvangst nemen, maar die ook een beetje ongemakkelijk aanvoelt.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 juni 2015

Daan Zeijen wint NK Poetry Slam 2015

Daan Zeijen (1992) heeft vrijdagavond 30 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2015 gewonnen. In een uitverkochte Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) streden acht dichters om de landstitel. Het werd een prachtige editie, met een legendarische battle als fantastisch slot. Meer verslag in woord en beeld volgt!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 30 januari 2015

NK Poetry Slam in je boekenkast

Het lijkt wat tegenstrijdig, maar de meeste dichters die furore maakten op het NK Poetry Slam, hebben ook succes met hun poëziebundels. Van de week legden Daniël Vis, Ellen Deckwitz en Jee Kast in NRC al uit wat voor hen de relatie is tussen voordrachts- en 'papieren' poëzie. Vergelijk zelf door tijdens de finale een (of meer) van de bundels te bemachtigen in de stand van boekhandel Savannah Bay. Zie hieronder vast voor een selectie uit het Slampionassortiment. En natuurlijk krijg je als je minimaal €12,50 aan poëzie besteedt er het door Ilja Leonard Pfeijffer geschreven Poëziegeschenk gratis bij!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 29 januari 2015

Nieuwe generatie neemt NK Poetry Slam over

Sannemaj Betten, Coen Cornelis, Max Greyson, Jelmer van Lenteren, Wieke van der Linden, Arnoud Rigter, Marloes Robijn en Daan Zeijen zijn gisteravond tijdens de halve finales van het NK Poetry Slam 2015 door twee vakjury’s en jullie, het publiek verkozen tot de beste poetry slammers van Nederland. Zij betreden vrijdag 30 januari in Utrecht het podium van TivoliVredenburg waar ze strijden om de titel Slampion 2015, 1000 euro en die felbegeerde Gouden Vink-trofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog - grondlegger van poetry slam in Nederland.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 januari 2015

Halve finales NK Poetry Slam 2015: wie strijdt waar?

Woensdag 14 januari nemen achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar op tijdens de halve finales van het NK Poetry Slam 2015. Loting heeft bepaald wie waar aan de start verschijnt, in Theatercafé De Bastaard of in Hofman Café. Per locatie gaan vier poetry slammers door naar de finale op vrijdag 30 januari in TivoliVredenburg. Wie dat zijn? Dat bepalen de twee halve finalejury's én het publiek. Stemmen gebeurt met rozen, dus geef jouw roos aan jouw favoriet en de slammers met het grootste boeket gaan naar de NK-finale! Zie hieronder voor een overzicht van wie waar strijdt en wie waar jureert.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 januari 2015

The Brahms & Antjie Krog maken NK-feest compleet

Vrijdag 30 januari bepaal jij wie de de beste poetry slammer van Nederland is en naar huis gaat met die felbegeerde titel Slampion 2015. Tussen de rondes door leggen de acht finalisten hun talige wapens neer en is het woord onder andere aan een van de grootste Zuid-Afrikaanse dichters van dit moment: Antjie Krog, die in het land is t.g.v. het verschijnen van haar monumentale bundel Medeweten. De muzikale Afrikaanse grooves en melodische hooks komen deze avond van The Brahms. 31 januari verzorgen ze de afterparty van The Kooks (!) in de HMH en de dag ervoor dus een optreden tijdens de finale van het NK 2015. Kan je niet wachten? Koop hier vast je kaartje en hieronder materiaal om de feestdagen mee door te komen.


Geplaatst door Redactie iPoetry op 24 december 2014

Eerste juryleden finale NK Poetry Slam 2015 bekend

Ilja Leonard Pfeijffer en Joke van Leeuwen nemen op vrijdag 30 januari 2015 plaats in de jury van de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Acht poetry slammers gaan deze avond de strijd met elkaar aan om de titel ‘Slampion 2015’, de naar Simon Vinkenoog vernoemde Gouden Vink wisseltrofee en een geldprijs van €1000,-. Wie treedt in de voetsporen van Slampion 2014 Daniël Vis?

Geplaatst door Redactie iPoetry op 3 november 2014