Nieuws

Nieuwe generatie neemt NK Poetry Slam over

Sannemaj Betten, Coen Cornelis, Max Greyson, Jelmer van Lenteren, Wieke van der Linden, Arnoud Rigter, Marloes Robijn en Daan Zeijen zijn gisteravond tijdens de halve finales van het NK Poetry Slam 2015 door twee vakjury’s en jullie, het publiek verkozen tot de beste poetry slammers van Nederland. Zij betreden vrijdag 30 januari in Utrecht het podium van TivoliVredenburg waar ze strijden om de titel Slampion 2015, 1000 euro en die felbegeerde Gouden Vink-trofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog - grondlegger van poetry slam in Nederland.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 januari 2015

Halve finales NK Poetry Slam 2015: wie strijdt waar?

Woensdag 14 januari nemen achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar op tijdens de halve finales van het NK Poetry Slam 2015. Loting heeft bepaald wie waar aan de start verschijnt, in Theatercafé De Bastaard of in Hofman Café. Per locatie gaan vier poetry slammers door naar de finale op vrijdag 30 januari in TivoliVredenburg. Wie dat zijn? Dat bepalen de twee halve finalejury's én het publiek. Stemmen gebeurt met rozen, dus geef jouw roos aan jouw favoriet en de slammers met het grootste boeket gaan naar de NK-finale! Zie hieronder voor een overzicht van wie waar strijdt en wie waar jureert.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 januari 2015

The Brahms & Antjie Krog maken NK-feest compleet

Vrijdag 30 januari bepaal jij wie de de beste poetry slammer van Nederland is en naar huis gaat met die felbegeerde titel Slampion 2015. Tussen de rondes door leggen de acht finalisten hun talige wapens neer en is het woord onder andere aan een van de grootste Zuid-Afrikaanse dichters van dit moment: Antjie Krog, die in het land is t.g.v. het verschijnen van haar monumentale bundel Medeweten. De muzikale Afrikaanse grooves en melodische hooks komen deze avond van The Brahms. 31 januari verzorgen ze de afterparty van The Kooks (!) in de HMH en de dag ervoor dus een optreden tijdens de finale van het NK 2015. Kan je niet wachten? Koop hier vast je kaartje en hieronder materiaal om de feestdagen mee door te komen.


Geplaatst door Redactie iPoetry op 24 december 2014

Eerste juryleden finale NK Poetry Slam 2015 bekend

Ilja Leonard Pfeijffer en Joke van Leeuwen nemen op vrijdag 30 januari 2015 plaats in de jury van de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Acht poetry slammers gaan deze avond de strijd met elkaar aan om de titel ‘Slampion 2015’, de naar Simon Vinkenoog vernoemde Gouden Vink wisseltrofee en een geldprijs van €1000,-. Wie treedt in de voetsporen van Slampion 2014 Daniël Vis?

Geplaatst door Redactie iPoetry op 3 november 2014

NK Poetry Slam 2015 op vrijdag 30 januari in TivoliVredenburg!

Vrijdag 30 januari, tijdens de landelijke Poëzieweek, strijden de beste poetry slammers in TivoliVredenburg om de titel Slampion 2015, de Gouden Vink-trofee en 1000 euro. Met metaforen, beelden, taalspel en bovenal hun uitzonderlijke voordrachtskunst moeten ze jou en de jury ervan overtuigen dat ze de beste poëzieperformer van Nederland zijn.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 oktober 2014

Inschrijving DichtSlamRap weer geopend!

Het dozijn edities wordt donderdag 29 januari 2015 volgemaakt. Die avond staat de twaalfde DichtSlamRap gepland in Boxtel. De jurywinnaar van deze woordenstrijd verdient 150 euro en kwalificeert zich voor de halve finale van het NK poetryslam.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 19 oktober 2014

Nathalie van Meurs wint jaarfinale Podiumvlees

In de eerste stedelijke finale van de Podiumvlees Poetry Slam gingen Romano Haynes, Nathalie van Meurs, Hans d’Olivat en Josse Kok de strijd met elkaar aan. De dichters werden beoordeeld door zowel een vakjury als ook door het publiek.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 24 september 2014

Twee nieuwe halve finalisten NK Poetry Slam bekend

Marloes Robijn werd gekozen tot winnaar van de Poetry Slam Leeuwarden en Coen Cornelis won de vijfde editie van de NoorderZlam in Groningen. Zij hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de halve finale van het NK Poetry Slam in januari 2015.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 september 2014

Eerste kandidaten halve finale NK 2015 bekend

De eerste kandidaten voor de halve finale van het NK 2015 zijn bekend: Maarten Buser, Loren Brouwers, Jolies Heij, Daan Zeijen, Jelmer van Lenteren, Sannemaj Betten, Marieke Rijneveld en Jonathan Griffioen.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juli 2014

Daniel Vis blogt over WK Poetry Slam

Yeah, so, there’s a park up the road and I’ve got a pussy!’ Ik teken dit op uit de mond van de Deense deelneemster (alliteratie alom) die een half woord Frans spreekt en wordt aangesproken door een deelnemer van de nationale Franse competitie op een late avond aan 103 rue Julien Lacroix, Parijs. Het is het WK poetry slam, pardon, de Coupe du monde de poesie 2014.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juli 2014