Nieuws

NK Poetry Slam 2015 op vrijdag 30 januari in TivoliVredenburg!

Vrijdag 30 januari, tijdens de landelijke Poëzieweek, strijden de beste poetry slammers in TivoliVredenburg om de titel Slampion 2015, de Gouden Vink-trofee en 1000 euro. Met metaforen, beelden, taalspel en bovenal hun uitzonderlijke voordrachtskunst moeten ze jou en de jury ervan overtuigen dat ze de beste poëzieperformer van Nederland zijn.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 oktober 2014

Inschrijving DichtSlamRap weer geopend!

Het dozijn edities wordt donderdag 29 januari 2015 volgemaakt. Die avond staat de twaalfde DichtSlamRap gepland in Boxtel. De jurywinnaar van deze woordenstrijd verdient 150 euro en kwalificeert zich voor de halve finale van het NK poetryslam.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 19 oktober 2014

Nathalie van Meurs wint jaarfinale Podiumvlees

In de eerste stedelijke finale van de Podiumvlees Poetry Slam gingen Romano Haynes, Nathalie van Meurs, Hans d’Olivat en Josse Kok de strijd met elkaar aan. De dichters werden beoordeeld door zowel een vakjury als ook door het publiek.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 24 september 2014

Twee nieuwe halve finalisten NK Poetry Slam bekend

Marloes Robijn werd gekozen tot winnaar van de Poetry Slam Leeuwarden en Coen Cornelis won de vijfde editie van de NoorderZlam in Groningen. Zij hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de halve finale van het NK Poetry Slam in januari 2015.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 september 2014

Eerste kandidaten halve finale NK 2015 bekend

De eerste kandidaten voor de halve finale van het NK 2015 zijn bekend: Maarten Buser, Loren Brouwers, Jolies Heij, Daan Zeijen, Jelmer van Lenteren, Sannemaj Betten, Marieke Rijneveld en Jonathan Griffioen.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juli 2014

Daniel Vis blogt over WK Poetry Slam

Yeah, so, there’s a park up the road and I’ve got a pussy!’ Ik teken dit op uit de mond van de Deense deelneemster (alliteratie alom) die een half woord Frans spreekt en wordt aangesproken door een deelnemer van de nationale Franse competitie op een late avond aan 103 rue Julien Lacroix, Parijs. Het is het WK poetry slam, pardon, de Coupe du monde de poesie 2014.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juli 2014

Josse Kok genomineerd voor C. Buddingh'-prijs 2014

Josse Kok: enkele maanden terug finalist van het NK Poetry Slam 2014, nu genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2014! Met zijn debuut 'Ik heb geslacht'. Ook Hanneke van Eijken ('Papieren veulens'), Hannah van Wieringen ('Hier kijken we naar') en Maarten van der Graaff ('Vluchtautogedichten') maken nog kans. 12 juni weten we meer...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 mei 2014

Slampion 2012 Laura van der Haar presenteert debuutbundel

In december 2012 sleepte Laura van der Haar de titel van Nederlands Kampioen Poetry Slam in de wacht waarna ze direct een contract binnensleepte voor een debuutbundel bij uitgeverij Podium. En nu is de bundel daar: 'Bodemdrang' ziet het licht!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 mei 2014

Daniël Vis wint NK Poetry Slam

Daniël Vis (1988) uit Utrecht heeft zaterdagavond 1 februari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2014 gewonnen. In muziekpaleis Rasa streden acht dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de twaalfde maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (30 jan - 5 feb 2014).

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 februari 2014

Finalisten NK Poetry Slam bekend

Arnoud Rigter, Daniël Vis, Gijs ter Haar, Josse Kok, Lotte Dodion, Maaike Haneveld, Niels Terhalle en Sannemaj Betten kwalificeerden zich gisteren voor de finale van het NK Poetry Slam 2014 op zaterdag 1 februari. Klap, juich, joel jouw favoriet deze avond naar de winst!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 januari 2014