Nieuws

Josse Kok genomineerd voor C. Buddingh'-prijs 2014

Josse Kok: enkele maanden terug finalist van het NK Poetry Slam 2014, nu genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2014! Met zijn debuut 'Ik heb geslacht'. Ook Hanneke van Eijken ('Papieren veulens'), Hannah van Wieringen ('Hier kijken we naar') en Maarten van der Graaff ('Vluchtautogedichten') maken nog kans. 12 juni weten we meer...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 mei 2014

Slampion 2012 Laura van der Haar presenteert debuutbundel

In december 2012 sleepte Laura van der Haar de titel van Nederlands Kampioen Poetry Slam in de wacht waarna ze direct een contract binnensleepte voor een debuutbundel bij uitgeverij Podium. En nu is de bundel daar: 'Bodemdrang' ziet het licht!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 mei 2014

Daniël Vis wint NK Poetry Slam

Daniël Vis (1988) uit Utrecht heeft zaterdagavond 1 februari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2014 gewonnen. In muziekpaleis Rasa streden acht dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de twaalfde maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (30 jan - 5 feb 2014).

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 februari 2014

Finalisten NK Poetry Slam bekend

Arnoud Rigter, Daniël Vis, Gijs ter Haar, Josse Kok, Lotte Dodion, Maaike Haneveld, Niels Terhalle en Sannemaj Betten kwalificeerden zich gisteren voor de finale van het NK Poetry Slam 2014 op zaterdag 1 februari. Klap, juich, joel jouw favoriet deze avond naar de winst!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 januari 2014

Finalejury NK Poetry Slam compleet

Andy Fierens & Arjen Lubach zijn er ook bij tijdens de finale op 1 februari! Samen met Ester Naomi Perquin vormen zij het driekoppige jurymonster dat alle kandidaten van snoeihard doch rechtvaardig commentaar zal voorzien. Aan CultuurBewust.nl vertelde Arjen vast waar hij zoal op gaat letten: "Ik probeer te letten op de aspecten die de rest van de zaal lijkt te missen." Lees hier verder.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 13 januari 2014

I.M. Martijn Teerlinck (1987-2013)

Martijn Teerlinck overleed afgelopen dinsdag 10 december veel te vroeg op 26-jarige leeftijd. Zijn gedichten werden tijdens zijn nog korte leven veelvuldig gepubliceerd in literaire tijdschriften en bloemlezingen. In 2010 won hij het NK Poetry Slam, omdat hij zijn sterke poëzie ook uitstekend voordroeg. ‘Gedichten krijgen een nieuwe betekenis door het voordragen,’ zei hij daar zelf over in een interview.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 13 december 2013

Halve finalisten NK Poetry Slam bekend

Arnoud Rigter, Bardthesque Jaques, Daniël Vis, Erwin Mulder, Gijs ter Haar, Josse Kok, Lotte Dodion, Maaike Haneveld, Martin M Aart de Jong, Niels Terhalle, Pom Wolff, Sannemaj Betten, Tomas de Paauw en Von Solo zijn de regionale slamkampioenen die het tegen elkaar opnemen in de halve finale op 15 januari. Wie treedt in de voetsporen van de laatste Slampion Laura van der Haar?

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 december 2013

Podiumvlees: nieuwe Poetry Slam in Tilburg

Op zaterdag 14 december aanstaande beleeft de nieuwe Tilburgse Poetry Slam Podiumvlees haar eerste editie. Tijdens deze Poetry Slam gaan bekende en minder bekende (slam)dichters in drie rondes de poëtische strijd met elkaar aan. Op het spel staat een plaats in de Tilburgse Stedelijke Finale, die in september 2014 tijdens het Incubate-Festival plaatsvindt.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 3 december 2013

Dobbelstenen aan de macht

Deelnemers aan Poetry slams klagen vaak over falende jury's, jury's die de goede dichter willekeurig en ongerechtvaardigd terzijde schuiven ten gunste van een of andere oubollige of modern-aanstellerige dichter, ten gunste van iemand met rammelende teksten of een nep-performance. Om deze misstanden tegen te gaan organiseert Blauw jaarlijks een Dobbelslam, een slam waarin iedereen evenveel kans maakt om te winnen, een slam waarin de grillen van de juryleden ondergeschikt worden gemaakt aan de wijsheid van het lot. Dobbelstenen bepalen hoe succesvol de dichters zijn en de deemoedige kunst van de juryleden is het om zo overtuigend en boeiend mogelijk uit te leggen waarom de dobbelstenen gelijk hebben. Het publiek kiest het beste jurylid.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 8 november 2013

Finale NK Poetry Slam 1 februari 2014

Wie is de beste poetry slammer van het jaar en mag zich Slampion 2014 noemen? Dat wordt bepaald tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in RASA op zaterdag 1 februari. Like het NK Poetry Slam op Facebook en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 28 oktober 2013