Nieuws

Brits-Amerikaanse slamkampioen David Lee Morgan te gast in het Literatuurhuis

Op vrijdag 25 oktober maken we in Het Literatuurhuis ruim baan voor internationale slam poetry! De Brits-Amerikaanse slam poet David Lee Morgan vereert ons land met een bezoekje en wij zullen hem warm onthalen. Collega-dichter Daan Doesborgh treedt deze avond op als host en gaat met David in gesprek over slam en poëzie. Ook geeft David Lee Morgan natuurlijk een demonstratie van zijn slamtalent.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 18 oktober 2013

Sannemaj Betten wint eerste editie Haarlem Poetry Slam

Op donderdag 19 september vond in de Haarlemse bibliotheek de eerste Haarlem Poetry Slam plaats. Onder de bezielende leiding van presentator Joshua Baumgarten gingen zeven deelnemers de woordenstrijd met elkaar aan.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 23 september 2013

Martin Aart de Jong wint poetry slam Leeuwarden

Er kan weer een nieuw naam worden toegevoegd aan de line-up voor de halve finale van het NK Poetry Slam: Martin Aart de Jong.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 19 augustus 2013

Line-up Poetry Slam Leeuwarden bekend!

Op zondag 11 augustus vindt de vierde editie van Poetry Slam Leeuwarden plaats in stadspark de Prinsentuin. Een aantal van de beste slammers uit het land nemen het tegen elkaar in een spannende strijd om een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam in 2014. Deelnemers zijn: Jan Ketelaar, Pom Wolff, Shetty James, Daan Taks, Martin Beversluis, Wibo Kosters, Roel Weerheijm, Martin Aart de Jong, Menno Dokter en T. Martinus.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 23 juli 2013

Amerikaanse slamkampioenen op Festival Noorderzon

Op vrijdag 16 augustus zal het literatuurprogramma van het Groningse festival Noorderzon helemaal in het teken staan van poetry slam. De Spoken Summer Tour is een internationale slamavond met de Poetry Circle Groningen en de Amerikaanse slamcoryfeeën Black Ice, NovaKane en George Yamazawa Jr: een perfecte mix van lokaal, nationaal en internationaal talent.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 juli 2013

Laura van der Haar blogt over WK Poetry Slam

Comic Sans kom je niet slechts tegen in gestencilde clubbladen of op Sinterklaasgedichtenwebsites. Nee, tegenwoordig ook - op groot scherm - op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs. Ik was daar vorige maand om Nederland te representeren. Daarin faalde ik in de eerste ronde al glansrijk, maar dat maakte de week er geen spat minder om.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 9 juli 2013

NK Poetry Slam in Poëzieweek

De tweede editie van de Poëzieweek vindt in 2014 plaats van 30 januari (Gedichtendag) tot en met 5 februari. Verwondering is het thema en P.C. Hooftprijswinnaar K. Schippers schrijft het Poëziegeschenk. Aan de vooravond van de week wordt de VSB Poëzieprijs uitgereikt, ze sluit af met het Gedichtenbal en de uitreiking van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Vanaf 2014 maakt ook Het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam deel uit van de Poëzieweek.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 juni 2013

Daniël Vis wint jaarfinale U-slam!

‘Er ontpopt zich hier een heel bloembollenveld' roept presentatrice Anne Broeksma wanneer het massaal toegestroomde publiek hun rozen in de lucht houdt om te stemmen op hun favoriet. De U-slam jaarfinale op woensdag 5 juni is spannend, verhit en vol. Maar het gaat dan ook ergens om: 100 euro, de eeuwige roem en dat felbegeerde ticket naar het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 juni 2013

Winst NK Poetry Slam vliegende start Laura van der Haar

De Amsterdamse Laura van der Haar won in december 2012 totaal onverwacht het NK Poetry Slam. Tot een jaar daarvoor had ze zelfs nog nooit van poetry slam gehoord. Inmiddels heeft ze een contract bij Uitgeverij Podium op zak, staat ze in de theaters met medefinalist Jee Kast en treedt ze met Het Literatuurhuis op tijdens Lowlands.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 juni 2013

Jaarfinale u-slam woensdag 5 juni

Op woensdag 5 juni vindt in café de Bastaard de jaarfinale plaats van de u-slam, de maandelijkse poetry slam van Het Literatuurhuis.
De avond waar het hele U-slamseizoen al reikhalzend naar uitgekeken wordt: alle winnaars van de afgelopen edities strijden tegen elkaar om een plek op het NK Poetry Slam!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 17 mei 2013