Nieuws

Amerikaanse slamkampioenen op Festival Noorderzon

Op vrijdag 16 augustus zal het literatuurprogramma van het Groningse festival Noorderzon helemaal in het teken staan van poetry slam. De Spoken Summer Tour is een internationale slamavond met de Poetry Circle Groningen en de Amerikaanse slamcoryfeeën Black Ice, NovaKane en George Yamazawa Jr: een perfecte mix van lokaal, nationaal en internationaal talent.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 juli 2013

Laura van der Haar blogt over WK Poetry Slam

Comic Sans kom je niet slechts tegen in gestencilde clubbladen of op Sinterklaasgedichtenwebsites. Nee, tegenwoordig ook - op groot scherm - op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs. Ik was daar vorige maand om Nederland te representeren. Daarin faalde ik in de eerste ronde al glansrijk, maar dat maakte de week er geen spat minder om.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 9 juli 2013

NK Poetry Slam in Poëzieweek

De tweede editie van de Poëzieweek vindt in 2014 plaats van 30 januari (Gedichtendag) tot en met 5 februari. Verwondering is het thema en P.C. Hooftprijswinnaar K. Schippers schrijft het Poëziegeschenk. Aan de vooravond van de week wordt de VSB Poëzieprijs uitgereikt, ze sluit af met het Gedichtenbal en de uitreiking van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Vanaf 2014 maakt ook Het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam deel uit van de Poëzieweek.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 juni 2013

Daniël Vis wint jaarfinale U-slam!

‘Er ontpopt zich hier een heel bloembollenveld' roept presentatrice Anne Broeksma wanneer het massaal toegestroomde publiek hun rozen in de lucht houdt om te stemmen op hun favoriet. De U-slam jaarfinale op woensdag 5 juni is spannend, verhit en vol. Maar het gaat dan ook ergens om: 100 euro, de eeuwige roem en dat felbegeerde ticket naar het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 juni 2013

Winst NK Poetry Slam vliegende start Laura van der Haar

De Amsterdamse Laura van der Haar won in december 2012 totaal onverwacht het NK Poetry Slam. Tot een jaar daarvoor had ze zelfs nog nooit van poetry slam gehoord. Inmiddels heeft ze een contract bij Uitgeverij Podium op zak, staat ze in de theaters met medefinalist Jee Kast en treedt ze met Het Literatuurhuis op tijdens Lowlands.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 5 juni 2013

Jaarfinale u-slam woensdag 5 juni

Op woensdag 5 juni vindt in café de Bastaard de jaarfinale plaats van de u-slam, de maandelijkse poetry slam van Het Literatuurhuis.
De avond waar het hele U-slamseizoen al reikhalzend naar uitgekeken wordt: alle winnaars van de afgelopen edities strijden tegen elkaar om een plek op het NK Poetry Slam!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 17 mei 2013

Eerste drie kandidaten NK Poetry Slam 2013 zijn bekend

De eerste drie kandidaten van het NK Poetry Slam 2013 zijn bekend: De Amsterdammers Maaike Haneveld en Pom Wolff en de Leuvense Lotte Dodion hebben zich gekwalificeerd. Dat er twee kandidaten van het vrouwelijk geslacht zijn, is bijna geen verrassing meer. Slampions als Ellen Deckwitz, Kira Wuck en Laura van der Haar dringen het testosterongehalte in de arena terug. Maar, onpartijdig als wij zijn, gunnen we zowel mannen als vrouwen een plek in de finale. Ons gaat het om de poëzie: poëzie met ballen.

Geplaatst door Gina van den Berg op 3 februari 2013

Laura van der Haar winnaar NK Poetry Slam

Laura van der Haar uit Amsterdam heeft vrijdagavond 14 december in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2012 gewonnen. In muziekpaleis Rasa streden acht dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de elfde maal gehouden.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 december 2012

Kandidaten finale NK Poetry Slam 2012 bekend

Op 3 december vonden de halve finales van het NK Poetry Slam plaats in ACU en De Bastaard. Zestien dichters streden om een kleine versie van de Gouden Vink en een plek in de finale.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 december 2012

Kandidaten NK Poetry Slam Halve Finale

Jongens en meisjes, dames en heren, houd je vast aan je stoel, de indeling voor de halve finale is bekend: Klik hier voor het volledige overzicht.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 november 2012