Nieuws

Eerste drie kandidaten NK Poetry Slam 2013 zijn bekend

De eerste drie kandidaten van het NK Poetry Slam 2013 zijn bekend: De Amsterdammers Maaike Haneveld en Pom Wolff en de Leuvense Lotte Dodion hebben zich gekwalificeerd. Dat er twee kandidaten van het vrouwelijk geslacht zijn, is bijna geen verrassing meer. Slampions als Ellen Deckwitz, Kira Wuck en Laura van der Haar dringen het testosterongehalte in de arena terug. Maar, onpartijdig als wij zijn, gunnen we zowel mannen als vrouwen een plek in de finale. Ons gaat het om de poëzie: poëzie met ballen.

Geplaatst door Gina van den Berg op 3 februari 2013

Laura van der Haar winnaar NK Poetry Slam

Laura van der Haar uit Amsterdam heeft vrijdagavond 14 december in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2012 gewonnen. In muziekpaleis Rasa streden acht dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de elfde maal gehouden.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 december 2012

Kandidaten finale NK Poetry Slam 2012 bekend

Op 3 december vonden de halve finales van het NK Poetry Slam plaats in ACU en De Bastaard. Zestien dichters streden om een kleine versie van de Gouden Vink en een plek in de finale.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 december 2012

Kandidaten NK Poetry Slam Halve Finale

Jongens en meisjes, dames en heren, houd je vast aan je stoel, de indeling voor de halve finale is bekend: Klik hier voor het volledige overzicht.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 november 2012

11 jaar NK Poetry Slam

Dit jaar wordt het NK Poetry Slam voor de 11e keer gehouden. Op 3 december barst de strijd los met twee halve finales op diverse locaties in Utrecht. Het belooft ook dit jaar weer spannend te worden, met zwaargewichten als Arnoud Rigter, Coen Cornelis, Benne van der Velde en Barbara Beckers. Op vrijdag 14 december is de bloedstollende finale in Rasa.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 3 oktober 2012

NK Poetry Slam werpt vruchten af

11e editie NK POETRY SLAM 14-12-2012 in RASA Utrecht

Persbericht

NK Poetry Slam werpt vruchten af


Utrecht 18 september 2012 Dit jaar wordt het NK Poetry Slam voor de 11e keer gehouden. Op 3 december barst de strijd los met 3 halve finales op diverse locaties in Utrecht. Op 14 december is de spannende ontknoping. Tijdens de Grote Finale beslissen publiek en vakjury wie de beste slamdichter van Nederland is. Veel deelnemers uit het verleden zijn nu landelijk bekend: zij treden op op podia, publiceren bundels en zijn vaak te zien in de media.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 oktober 2012

L'Chaim treedt op op NK Poetry Slam

De frisse Balkanmixband L’Chaim zorgt met haar aanstekelijke muziek voor de feestsfeer op het NK Poetry Slam. De groep is in 2006 begonnen en bestaat uit acht musici uit Nederland, Spanje en Italië.
Met hun achtergronden in de klezmer, Balkan, pop, jazz, Iraanse en Spaanse muziek maken ze een verfrissende en dansbare mix. Het nieuwe album 'Gipsy Trouble' laat de diversiteit van de band goed zien.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 oktober 2012

Halve finales NK Poetry Slam in aankomst!

De verkiezingen zijn weer voorbij; tijd om te stemmen op de beste slamdichter van Nederland! De halve finales van het NK zijn in aankomst. Op 3 december zal de strijd losbarsten op diverse locaties in Utrecht. Het belooft ook dit jaar weer spannend te worden, met zwaargewichten als: Arnoud Rigter, Coen Cornelis, Benne van der Velde en Barbara Beckers.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 17 september 2012

Nieuwe Stagiaire!

Beste dichters en poëzieliefhebbers, mijn naam is Lisa. Ik ben 21 jaar en ik studeer Taal- en Cultuurstudies met de hoofdrichting Moderne Letterkunde. Vanaf september 2012 tot en met januari 2013 loop ik stage bij het Poëziecircus en SLAU. Ik ben dol op literatuur en met name op poëzie. Ik ben van mening dat een gedicht in voordracht pas echt tot zijn recht komt. De poetry slam is hiervan een prachtig voorbeeld. Bovendien voegt het wedstrijdelement een beetje extra spanning toe.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 september 2012

Jan Ketelaar wint Poetry Slam Leeuwarden 2012

Jan Ketelaar heeft de Poetry Slam Leeuwarden 2012 gewonnen. 'Het was een leuke, gezellige, maar vooral interessante en verrassende Poetry Slam', laat organisator Melvin van Eldik weten. Hij roemt het niveau van deslammersen de te gekke muziek van Bl3nder.
Op de foto Jan Ketelaar en zijn Amsterdamse opponent Stella Bergkamp.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 13 augustus 2012