Nieuws

Het Poëziecircus gaat naar Lowlands

Ook dit jaar vind je het Poëziecircus weer op Lowlands. We staan er met twee hoogst literaire shows: In bad met een dichter & De Literaire RELI-show. 


Geplaatst door Redactie iPoetry op 13 augustus 2012

Rutger Kopland overleden

Op 11 juli overleed Rutger Kopland. Hiermee overleed de eerste gekozen Dichter des Vaderlands een week na de eerste benoemde Dichter des Vaderlands.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 augustus 2012

Slamwinnaars

De slam "De Ballade van Vlaardingen" op 24 juni is gewonnen door Barbara Beckers. De jaarfinale van de U-slam in Utrecht, op 6 juni, is gewonnen door Coen van der Hilst. Arnoud Rigter won de jaarfinale van de Festina Lente Poëzieslag in Amsterdam.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 8 juli 2012

Gerrit Komrij overleden

Op 5 juli is Gerrit Komrij overleden. Het Poëziecircus condoleert Charles, zijn familie, vrienden en Nederland met het verlies van een fantastische dichter, een geniale man en een bijzonder, uniek mens.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 6 juli 2012

iedereen draagt woorden mee onder zijn kraag - Kira Wuck op WK SLAM

Nederlands kampioen Poetry Slam Kira Wuck vertegenwoordigde Nederland tijdens het WK Poetry Slam in Parijs(5-10 juni). Uit haar verslag blijkt dat men termen als 'winnaar' en 'verliezer' ten allen tijde moet relativeren.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 18 juni 2012

Ellen Deckwitz wint c.'Buddingh'-prijs

Nederlands Kampioen Poetry Slam 2009 Ellen Deckwitz heeft donderdag 14 juni de Buddingh'-prijs in ontvangst genomen. Zij won de Buddingh'-prijs, ter waarde van 1200 euro met haar poëziedebuut 'De steen vreest mij'. De jury, bestaande uit vertaalster Annelies van Hees, essayist en literatuurwetenschapper Jan de Roder en dichter Xavier Roelens, koosDe Steen Vreest Mij uit 25 ingezonden debuutbundels.'hechtst gecomponeerde bundel, die het meest verbluft deed staan en het meest het gevoel gaf dat niet alleen grote kwaliteit te bekronen maar ook een grote belofte te erkennen en bevestigen'.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 18 juni 2012

iPoetry Live: Rock that poet!

Met o.a. Ivo Victoria, Mark Boog, E.J. Harmens & Rick de Leeuw

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 mei 2012

God in de Gamma en een teddybeer

Het moment was daar. Woensdag 2 mei: de U-slam voorronde 7, een wederom spannende battle tussen acht dichters die allemaal op jacht waren naar die felbegeerde plek in de jaarfinale. Maar waarom is het nou eigenlijk leuk om naar de U-slam te komen? Niet alleen om mee te doen, maar ook om te komen kijken en je met een biertje in de hand weg te laten zakken in een wervelstorm van voordrachten. Om dat uit te vinden ging onze verslaggeefster op pad om te zien wat Utrecht ons allemaal aan poëzie te bieden heeft.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 9 mei 2012

Uitslagen NK Poetry Slam

De complete uitslagen van de 10e NK Poetry Slam, gehouden op 10 december 2011 in Tivoli De Helling, zijn hier te vinden:

UITSLAGEN

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 december 2011

Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam

UTRECHT, 10-12-2011 - Kira Wuck uit Amsterdam heeft zaterdagavond 10 december het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2011 gewonnen. In popzaal Tivoli in Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de tiende maal gehouden.

In de jury zaten dichter en presentator Wim Brands en de dichters Menno Wigman en Jaap Blonk. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Jurylid Wigman over de winst van Wuck: "Ze schrijft sterke gedichten en de manier waarop ze voorleest is oorspronkelijk. Nu deze tiende NK winnaar is gekozen, kunnen we stellen dat het publiek altijd gelijk heeft gehad." Kira Wuck won de landstitel 'Slampion 2011', een geldbedrag en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. In mei 2012 zal Wuck Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 10 december 2011