Poetry Slam blog

Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam

UTRECHT, 10-12-2011 - Kira Wuck uit Amsterdam heeft zaterdagavond 10 december het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2011 gewonnen. In popzaal Tivoli in Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de tiende maal gehouden.

In de jury zaten dichter en presentator Wim Brands en de dichters Menno Wigman en Jaap Blonk. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Jurylid Wigman over de winst van Wuck: "Ze schrijft sterke gedichten en de manier waarop ze voorleest is oorspronkelijk. Nu deze tiende NK winnaar is gekozen, kunnen we stellen dat het publiek altijd gelijk heeft gehad." Kira Wuck won de landstitel 'Slampion 2011', een geldbedrag en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. In mei 2012 zal Wuck Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 10 december 2011

Sfeerverslag Halve Finale

In aanloop van het NK Poetry Slam op 10-12 in Tivoli de Helling hierbij een sfeerverslag van de Halve Finale.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 30 november 2011

Nieuwe NK Poetry Slam Promofilm groot succes

Binnen een half uur was de NK Promofilm al 50 keer bekeken.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 30 november 2011

10 jaar NK Poetry Slam in Tivoli de Helling

Op 10 december vindt in Utrecht voor de tiende keer het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam plaats. Negen topslammers, die de Halve Finales op 28-11 overleefden, strijden om de hoogste eer: de landstitel, 1000 euro en de Gouden Vink.
De kandidaten zijn:
Martijn Holtslag

Geplaatst door Redactie iPoetry op 29 november 2011

Halve finale NK Poetry Slam - indeling!

Maandag 28 november vinden de halve finales van het NK Poetry Slam plaatsop drie locaties in Utrecht: ACU, café Hofman en café De Bastaard. 21 regiowinnaars strijden om de 9 plaatsen in de NK-finale. Toonaangevende dichters als Diana Ozon, Hagar Peeters en Mark Boog bevolken maandag de vakjury en het publiek stemt met rozen. Toegang gratis! Wil je weten waar je moet zijn en welke kandidaat waar staat? Klik dan hier.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 23 november 2011

Een (dichterlijk) voorproefje van het NK Poetry Slam 2011!

Nog een maandje wachten en dan is het zover... Het NK Poetry Slam 2011 op 10 december. En als publiek ben JIJ jurylid. Om je alvast voor deze belangrijke taak op te warmen zulllen we hier de komende twee weken (voor de halve finale van 28 november) een aantal gedichten van de (halve) finalisten plaatsen!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 november 2011

10 jaar NK Poetryslam

Van 28 november tot 10 december vindt in Utrecht voor de tiende keer het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam plaats, georganiseerd door Het Poëziecircus. De jaarwinnaars van 21 regionale slams uit elf provincies zullen strijden om de hoogste eer: de landstitel, 1000 euro en de Gouden Vink.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 31 oktober 2011

Tien jaar NK Poetryslam: presentatieduo L & D

Het NK Poetryslam bestaat dit jaar tien jaar. Logisch dus dat we presentatieduo L & D vroegen een feestje te bouwen. Dat zit dus wel snor; nu alleen je feestmutsje nog! Ellen Deckwitz (NK Slam winnaar 2009) en Daan Doesborgh (NK Slam winnaar 2010) bevuilden al vele podia met hun poëzie supergroep L&D. Van Warschau tot Parijs, van Berlijn tot Londen, van Lowlands tot het Muziekgebouw aan het IJ. Iedereen wil met ze samenwerken, van het Scapino Ballet Rotterdam tot het Nederlands Blazers Ensemble, van Rowwen Hèze tot Gert Vlok Nel. Hun gedichten verschenen in tijdschriften, hun gezichten op tv.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 27 september 2011

Nieuwe slams & nieuwe namen voor het NK 2011

De NoorderZlam in Groningen op 23 augustus jl is gewonnen door Annegriet Wijchers, een nieuwe naam in slamland. Regerend Nederlands Kampioen Daan Doesborgh won op 17 augustus de eerste poetry slam van Zutphen, toepasselijk de Slam van Ooit genaamd. Hij staat zijn plaats af aan Boris de Jong, winnaar van de Voor-Spek-en-Bonen All Starsslam tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht. En ook Dordrecht mocht zich recentelijk verheugen in de eerste slam van haar bestaan, namelijk Pictura's Poetry Clash, op 16 september jl. Deze werd gewonnen door Roel Weerheijm (foto).

Geplaatst door Redactie iPoetry op 23 september 2011

Roop wint jaarfinale Kargadoorslam

De Haagse dichter Roop heeft de jaarfinale van de Kargadoorslam in Utrecht gewonnen. Menno Dokter mocht de publieksprijs in ontvangst nemen en Jolies Heij, die de eerste twee ronden favoriet was, greep naast de zege. Foto (c) Dorrit Boer.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 6 september 2011