Nieuws

Een (dichterlijk) voorproefje van het NK Poetry Slam 2011!

Nog een maandje wachten en dan is het zover... Het NK Poetry Slam 2011 op 10 december. En als publiek ben JIJ jurylid. Om je alvast voor deze belangrijke taak op te warmen zulllen we hier de komende twee weken (voor de halve finale van 28 november) een aantal gedichten van de (halve) finalisten plaatsen!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 november 2011

10 jaar NK Poetryslam

Van 28 november tot 10 december vindt in Utrecht voor de tiende keer het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam plaats, georganiseerd door Het Poëziecircus. De jaarwinnaars van 21 regionale slams uit elf provincies zullen strijden om de hoogste eer: de landstitel, 1000 euro en de Gouden Vink.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 31 oktober 2011

Tien jaar NK Poetryslam: presentatieduo L & D

Het NK Poetryslam bestaat dit jaar tien jaar. Logisch dus dat we presentatieduo L & D vroegen een feestje te bouwen. Dat zit dus wel snor; nu alleen je feestmutsje nog! Ellen Deckwitz (NK Slam winnaar 2009) en Daan Doesborgh (NK Slam winnaar 2010) bevuilden al vele podia met hun poëzie supergroep L&D. Van Warschau tot Parijs, van Berlijn tot Londen, van Lowlands tot het Muziekgebouw aan het IJ. Iedereen wil met ze samenwerken, van het Scapino Ballet Rotterdam tot het Nederlands Blazers Ensemble, van Rowwen Hèze tot Gert Vlok Nel. Hun gedichten verschenen in tijdschriften, hun gezichten op tv.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 27 september 2011

Nieuwe slams & nieuwe namen voor het NK 2011

De NoorderZlam in Groningen op 23 augustus jl is gewonnen door Annegriet Wijchers, een nieuwe naam in slamland. Regerend Nederlands Kampioen Daan Doesborgh won op 17 augustus de eerste poetry slam van Zutphen, toepasselijk de Slam van Ooit genaamd. Hij staat zijn plaats af aan Boris de Jong, winnaar van de Voor-Spek-en-Bonen All Starsslam tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht. En ook Dordrecht mocht zich recentelijk verheugen in de eerste slam van haar bestaan, namelijk Pictura's Poetry Clash, op 16 september jl. Deze werd gewonnen door Roel Weerheijm (foto).

Geplaatst door Redactie iPoetry op 23 september 2011

Roop wint jaarfinale Kargadoorslam

De Haagse dichter Roop heeft de jaarfinale van de Kargadoorslam in Utrecht gewonnen. Menno Dokter mocht de publieksprijs in ontvangst nemen en Jolies Heij, die de eerste twee ronden favoriet was, greep naast de zege. Foto (c) Dorrit Boer.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 6 september 2011

Opening Schrijvershuis met Literair Zomerfeestje

Op woensdag 24 augustus namen we onze intrek in het Schrijvershuis. Hier, op springweg 58, zetten we de komende tijd onze deuren open voor literaire tentoonstellingen, writers in residence en voorstellingen.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 27 augustus 2011

Poëziecircus op Lowlands

Voor Lowlandgangers die even zaten uit te rusten bij hun tentje, hadden het Poëziecircus en de Lowlandsorganisatie een snood plannetje gesmeed. Zes dichters overvielen de nietsvermoedende festivalvierders met gedichten waarvan de stoom uit je oren sloeg.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 augustus 2011

Jee Kast wint Poetry Slam Leeuwarden

de winnaar van de Poetry Slam Leeuwarden 2011 is Jee Kast!
Hij sleepte de nominatie voor de halve finale NK Poetryslam in de wacht op 14 augustus 2011. Volgens organisator Melvin van Eldik "tijdens een fantastische middag in stadspark de Prinsentuin met prachtig weer en een enthousiast publiek." Het poëtische trio De Drie Eilanden verzorgde de muziek en "een heerlijk diner met de dichters maakte de dag helemaal perfect."

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 augustus 2011

Amanda Malinka wint Paspoortslam & meer spectaculair slamnieuws!

De PaspoortSlam die op zondag 3 juli is gehouden in Hilvarenbeek, is gewonnen door Amanda Malinka. Begin dit jaar won zij ook een voorronde van de Kargadoorslam in Utrecht.

Op 25 juni is de jaarfinale van Festina Lente, Neerlands grootste poetry slam, gewonnen door Kira Wuck. Kira kreeg zowel de juryprijs als de publieksprijs!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 juli 2011

Verslag jaarfinale U-slam 1 juni 2011

Echt veel vaste juryleden waren er niet, tijdens de jaarfinale van de U-slam. Eigenlijk was er maar eentje, en die heettte Alexis de Roode. Maar Ingmar Heytze mag als oprichter van het Poëziecircus en regelmatig bezoeker op zijn minst los-vast genoemd worden. Stijn Vranken, díe was als Vlaming echt een gastjurylid. En zo gedroeg hij zich ook. Netjes, beleefd, hier en daar een kwinkslag… Het werd nergens grof. Dat had een duidelijke invloed op de overige juryleden, die zich ook voorbeeldig gedroegen. De kandidaten kunnen de hier opgetekende zaken dan ook met een gerust gemoed ter harte nemen.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 10 juni 2011