Nieuws

Poëziecircus op Lowlands

Voor Lowlandgangers die even zaten uit te rusten bij hun tentje, hadden het Poëziecircus en de Lowlandsorganisatie een snood plannetje gesmeed. Zes dichters overvielen de nietsvermoedende festivalvierders met gedichten waarvan de stoom uit je oren sloeg.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 augustus 2011

Jee Kast wint Poetry Slam Leeuwarden

de winnaar van de Poetry Slam Leeuwarden 2011 is Jee Kast!
Hij sleepte de nominatie voor de halve finale NK Poetryslam in de wacht op 14 augustus 2011. Volgens organisator Melvin van Eldik "tijdens een fantastische middag in stadspark de Prinsentuin met prachtig weer en een enthousiast publiek." Het poëtische trio De Drie Eilanden verzorgde de muziek en "een heerlijk diner met de dichters maakte de dag helemaal perfect."

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 augustus 2011

Amanda Malinka wint Paspoortslam & meer spectaculair slamnieuws!

De PaspoortSlam die op zondag 3 juli is gehouden in Hilvarenbeek, is gewonnen door Amanda Malinka. Begin dit jaar won zij ook een voorronde van de Kargadoorslam in Utrecht.

Op 25 juni is de jaarfinale van Festina Lente, Neerlands grootste poetry slam, gewonnen door Kira Wuck. Kira kreeg zowel de juryprijs als de publieksprijs!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 juli 2011

Verslag jaarfinale U-slam 1 juni 2011

Echt veel vaste juryleden waren er niet, tijdens de jaarfinale van de U-slam. Eigenlijk was er maar eentje, en die heettte Alexis de Roode. Maar Ingmar Heytze mag als oprichter van het Poëziecircus en regelmatig bezoeker op zijn minst los-vast genoemd worden. Stijn Vranken, díe was als Vlaming echt een gastjurylid. En zo gedroeg hij zich ook. Netjes, beleefd, hier en daar een kwinkslag… Het werd nergens grof. Dat had een duidelijke invloed op de overige juryleden, die zich ook voorbeeldig gedroegen. De kandidaten kunnen de hier opgetekende zaken dan ook met een gerust gemoed ter harte nemen.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 10 juni 2011

Nederland zevende op Wereldranglijst dankzij Daan Doesborgh

En zo eindigt mijn deelname aan dit prachtige WK. Ten gunste van Chris Tse uit Canada en (zeer, zeer, zeer welverdiend) Youness Mernissi uit Belgie ging ik ten onder, maar Nederland staat nu zevende op de wereldranglijst en dat is hoger dan waar ik op gerekend had. Bovendien is het los van die hele competitie een erg mooi feest hier in Parijs. De dichters raken zo langzamerhand allemaal bevriend met iedereen, er wordt wat afgeknuffeld en gecomplimenteerd.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 juni 2011

Franstalige bulldozers - Daan Doesborgh op het WK Poetry Slam

Allejezus! Ik sta in de halve finale van het WK. Nu ga ik daar natuurlijk genadeloos afgeslacht worden door Chris Tse uit Canada, Fly Aton uit Gabon, die voornamelijk schrijft over discriminatie, kolonisatie en de middelbare school en Youness Mernissi uit België maar ik sta er toch maar mooi. Het was een erg spannende ronde gisteren. Eerst won in poule 3 Roberta uit Brazilië op overweldigende wijze, ook publieksfavoriet (want politiek slammer) Chris Tse ging door, en het stemt me niet vrolijk dat ik hem tegenover me heb morgen.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 juni 2011

WK Poetry Slam - Daan Doesborgh naar de halve finale

Daan Doesborgh (1988) versloeg woensdag zijn Russische en Portugese tegenstander en gaat door naar de halve finale van het WK Poetry Slam 2011 in Parijs. Hopelijk volgt er gauw een bericht van de Slampion zelf, want nu moeten we het doen met de sumiere informatie die Ellen Deckwitz ons verschafte. De bloedstollende jaarfinale van de U-slam werd ervoor stilgelegd: er was bericht van Daan uit het verre Parijs. Eerder al was Alexis de Roode de zaal voorgegaan in een Mantra-gebed om Daan de goede geesten te sturen. Alexis blonk bijna het podium af in zijn gouden shirt. "Jullie denken dat ik dit voor jullie heb aangedaan? Nee, het was voor Daan." Op zijn handbewegingen dreunde de hele zaal mee: "Dáááááán".

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juni 2011

Daniel Vis wint jaarfinale U-slam

In het rumoer rond het WK Slam zouden we bijna het heugelijke nieuws vergeten: Daniel Vis won gisteren de jaarfinale van de U-slam in de Bastaard. In de finale stond hij tegen Josse Kok. De andere deelnemers waren T Martinus, Marein Baas, Nienke Esther Grooten, Kira Wuck, Coen van der Hilst en Joost Oomen. De jury bestond uit het publiek en Stijn Vrancken, Ingmar Heytze en Alexis de Roode.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juni 2011

Tweede blog van Daan Doesborgh vanuit WK Poetry Slam!

Hier alweer een tweede update na de eerste dag van voorrondes, waarin ook tegen wie ik in de poulefase sta. Dat staat trouwens ook op de site van het Poëziecircus. Ik heb even wat lopen rekenen. Nu moet ik zeggen dat ik er bepaald niet slecht aan heb gedaan om voor een carrière in de poëzie te kiezen in plaats van de wiskunde, maar soit. 30% van de deelnemers is Franstalig. 25% is Engelstalig. De resterende nipte minderheid spreekt samen zes talen die niemand verstaat: Zweeds, Deens, Fins, Russisch, Portugees (2x, want Brazilië) en Nederlands.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juni 2011

Daan Doesborgh doet verslag vanaf het WK Slam in Parijs

Net aangekomen in Parijs. Ik zit nu aan tafel de autist met de laptop uit te hangen in het gezelschap van de vertegenwoordigers van Brazilië, Denemarken en Engeland. De deelnemers die vanavond al aan de bak moeten zijn al behoorlijk zenuwachtig, met name Matthias uit Denemarken, want hij zit in een poule met twee Franstalige performers. Het kan dus altijd erger.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 31 mei 2011