Nieuws

Nederland zevende op Wereldranglijst dankzij Daan Doesborgh

En zo eindigt mijn deelname aan dit prachtige WK. Ten gunste van Chris Tse uit Canada en (zeer, zeer, zeer welverdiend) Youness Mernissi uit Belgie ging ik ten onder, maar Nederland staat nu zevende op de wereldranglijst en dat is hoger dan waar ik op gerekend had. Bovendien is het los van die hele competitie een erg mooi feest hier in Parijs. De dichters raken zo langzamerhand allemaal bevriend met iedereen, er wordt wat afgeknuffeld en gecomplimenteerd.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 juni 2011

Franstalige bulldozers - Daan Doesborgh op het WK Poetry Slam

Allejezus! Ik sta in de halve finale van het WK. Nu ga ik daar natuurlijk genadeloos afgeslacht worden door Chris Tse uit Canada, Fly Aton uit Gabon, die voornamelijk schrijft over discriminatie, kolonisatie en de middelbare school en Youness Mernissi uit België maar ik sta er toch maar mooi. Het was een erg spannende ronde gisteren. Eerst won in poule 3 Roberta uit Brazilië op overweldigende wijze, ook publieksfavoriet (want politiek slammer) Chris Tse ging door, en het stemt me niet vrolijk dat ik hem tegenover me heb morgen.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 2 juni 2011

WK Poetry Slam - Daan Doesborgh naar de halve finale

Daan Doesborgh (1988) versloeg woensdag zijn Russische en Portugese tegenstander en gaat door naar de halve finale van het WK Poetry Slam 2011 in Parijs. Hopelijk volgt er gauw een bericht van de Slampion zelf, want nu moeten we het doen met de sumiere informatie die Ellen Deckwitz ons verschafte. De bloedstollende jaarfinale van de U-slam werd ervoor stilgelegd: er was bericht van Daan uit het verre Parijs. Eerder al was Alexis de Roode de zaal voorgegaan in een Mantra-gebed om Daan de goede geesten te sturen. Alexis blonk bijna het podium af in zijn gouden shirt. "Jullie denken dat ik dit voor jullie heb aangedaan? Nee, het was voor Daan." Op zijn handbewegingen dreunde de hele zaal mee: "Dáááááán".

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juni 2011

Daniel Vis wint jaarfinale U-slam

In het rumoer rond het WK Slam zouden we bijna het heugelijke nieuws vergeten: Daniel Vis won gisteren de jaarfinale van de U-slam in de Bastaard. In de finale stond hij tegen Josse Kok. De andere deelnemers waren T Martinus, Marein Baas, Nienke Esther Grooten, Kira Wuck, Coen van der Hilst en Joost Oomen. De jury bestond uit het publiek en Stijn Vrancken, Ingmar Heytze en Alexis de Roode.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juni 2011

Tweede blog van Daan Doesborgh vanuit WK Poetry Slam!

Hier alweer een tweede update na de eerste dag van voorrondes, waarin ook tegen wie ik in de poulefase sta. Dat staat trouwens ook op de site van het Poëziecircus. Ik heb even wat lopen rekenen. Nu moet ik zeggen dat ik er bepaald niet slecht aan heb gedaan om voor een carrière in de poëzie te kiezen in plaats van de wiskunde, maar soit. 30% van de deelnemers is Franstalig. 25% is Engelstalig. De resterende nipte minderheid spreekt samen zes talen die niemand verstaat: Zweeds, Deens, Fins, Russisch, Portugees (2x, want Brazilië) en Nederlands.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 juni 2011

Daan Doesborgh doet verslag vanaf het WK Slam in Parijs

Net aangekomen in Parijs. Ik zit nu aan tafel de autist met de laptop uit te hangen in het gezelschap van de vertegenwoordigers van Brazilië, Denemarken en Engeland. De deelnemers die vanavond al aan de bak moeten zijn al behoorlijk zenuwachtig, met name Matthias uit Denemarken, want hij zit in een poule met twee Franstalige performers. Het kan dus altijd erger.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 31 mei 2011

Daan naar WK Poetry Slam, Parijs!

Daan Doesborgh vertrekt morgen naar het WK Poetry Slam in Parijs, waar hij Nederland dit jaar zal vertegenwoordigen. Het WK wordt voor de vijfde achtereenvolgende keer in Parijs georganiseerd en vindt tegelijk plaats met het Franse nationale kampioenschap. Naar goede Franse traditie is er géén Engelstalige versie van de website, alleen een Franse:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 30 mei 2011

Daan Doesborgh naar het WK Poetry Slam bij Parijs

Eén van onze Nationaal Kampioenen Poetry Slam, Daan Doesborgh, zal ons land vertegenwoordigen op het WK Poetry Slam. Van 30 mei tot en met 5 juni is Parijs decor voor de titanenstrijd. Met zijn herkenbare stemgeluid en energieke voordracht maakt Daan een goede kans het eremetaal in de wacht te slepen. Het wordt dus razend spannend. Via Blogposts houdt Daan ons op de hoogte van zijn avonturen. En wij... Wij zingen elke dag even het Wilhelmus voor hem.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 27 mei 2011

Een nieuwe zomerslam in het Brabantse land!

Op 3 juli is er tijdens het Paspoortfestival in Hilvarenbeek een grote poetry slam, georganiseerd door dichter/slammer Martien Beversluis (die vandaag, op de Dag van de Arbeid, overigens de voorronde van de Kargadoor Slam won!).

Op 3 juli zijn er vier voorrondes met elk vier kandidaten. De vier winnaars treden aan in de finale aan het eind van de middag!De wedstrijd wordt gejureerd door een vakjury, die de winnaar kiest. Het publiek kiest haar eigen publiekswinnaar.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 mei 2011

Animaniacs Poetry Slam

Ter inspiratie!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 12 april 2011