Nieuws

Podiumvlees: nieuwe Poetry Slam in Tilburg

Op zaterdag 14 december aanstaande beleeft de nieuwe Tilburgse Poetry Slam Podiumvlees haar eerste editie. Tijdens deze Poetry Slam gaan bekende en minder bekende (slam)dichters in drie rondes de poëtische strijd met elkaar aan. Op het spel staat een plaats in de Tilburgse Stedelijke Finale, die in september 2014 tijdens het Incubate-Festival plaatsvindt.

Podiumvlees Poetry Slam
za 14 december, 20.00 uur
Spoorlaan 19-21 (naast het BKKC)
Gratis toegang

Wie wint een plek in de Stedelijke Finale?
In de eerste editie van Podiumvlees nemen 6 dichters het tegen elkaar op: Josse Kok, Wanda G. Martin, Chatfant, Shanna en Juvu de Ruiter, Gino van Weenen en Erika Destercke gaan de strijd om een plaats in de Stedelijke Finale met elkaar aan. Zij worden beoordeeld door zowel een vakjury als een publieksjury. De vakjury bestaat uit dichter Andrew Cartwright en theatermaker Boy Jonkergouw.

Podiumvlees verzamelbundel
Podiumvlees is een initiatief van de Tilburgse slamdichters Martin Beversluis en Daan Taks. Zij organiseren komend seizoen vier voorrondes en een Stedelijke Finale van Podiumvlees. De winnaar van de Stedelijke Finale wint een ticket voor het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2015 in Utrecht. Daarnaast maakt Uitgeverij teleXpress een verzamelbundel met daarin werk van alle dichters en dichteressen die dit seizoen meedoen aan Podiumvlees. Deze verzamelbundel wordt tijdens de Stedelijke Finale gepresenteerd.

Podiumvlees is altijd op zoek naar nieuwe deelnemers. Wie meer informatie wil, kan op Facebook terecht: www.facebook.com/podiumvlees

Geplaatst door Redactie iPoetry op 3 december 2013