Nieuws

Jules Deelder, Dennis Gaens & Marjolijn van Heemstra in de NK-jury

Jules Deelder, Dennis Gaens & Marjolijn van Heemstra vormen de driekoppige jury van de Finale NK Poetry Slam 2017. Ze vellen hun oordeel over de voordracht én de teksten van de 8 slamdichters in de finale op vrijdag 27 januari.


Samen met het publiek beslist de jury welke dichters afvallen en welke dichters doorgaan in de finalerondes. Uiteindelijk staan de 2 beste dichters tegenover elkaar in de finalebattle. Dan telt alleen nog de stem van het publiek. Vorig jaar kwamen Else Kemps en Carmien Michels als sterkste uit de bus; Michels sleepte na een scherpe finalebattle de winst in de wacht.

Over de jury


Jules Deelder staat bekend om zijn opvallendeperformanceen schrijft dit jaar het geschenk voor de landelijke Poëzieweek, die plaatsvindt van 26 januari t/m 1 februari en waarvan het NK Poetry Slam onderdeel is. Hij wordt ook wel de nachtburgemeester van Rotterdam genoemd.


Dennis Gaensis schrijver, radiomaker en docent. Hij geeft les bij Creative Writing op ArtEZ en aan de de Rockacademie. In 2010 debuteerde hij met de dichtbundel ik en mijn mensen, die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut.

Marjolijn van Heemstra is dichter, theatermaker en columnist. Het liefst alles een combinate van dat alles. In 2009 kwam haar eerste gedichtenbundel uit, Als Mozes had doorgevraagd, waarmee zij in 2012 de Jo Peters Poëzieprijs won. Haar tweede bundel Meer hoef dan voet verscheen in 2014. Nu is ze vooral druk bezig met theater maken.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 januari 2017