Nieuws

Nachtschade muzikale act tijdens finale NK poetry Slam

De band Nachtschade brengt op 26 januari aanstaande een curieuze cocktail van rock ‘n’ roll, funk, vaudeville en wellicht een vleugje politiek engagement naar de finale van het NK Poetry Slam 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht.

 

Sinds de veelbelovende release van hun eerste twee EP's en het succes tijdens hun deelname aan de Popronde, is Nachtschade een graag geziene gast op diverse pop-podia en festivals. Zo speelde de Amsterdamse band onder andere op Down The Rabbit Hole en De Parade. In april 2017 ging haar langverwachte debuutalbum Maskerade, waarvoor de rockband zich liet inspireren door Berlijnse cabaret, tijdens een uitverkocht Paradiso in release. Hierna tourde Nachtschade door het land met een reeks clubshows en verwierf ze nog meer bekendheid door een optreden bij DWDD.


Na een eerdere show in TivoliVredenburg voor het DeWolffFestival, keert Nachtschade op 26 januari terug naar Utrechts grootste podium tijdens de finale van het NK Poetry Slam. Een show die hen goed past, gezien hun eigen dichterlijke ambities. De band kwam zelfs in opspraak nadat hun poëtische bijdrage 'Maagdenhuisbezetting' aan de opening van het academisch jaar 2015 door de UvA werd verboden vanwege 'grof taalgebruik'. De band was verontwaardigd en ontving bijval van Arnon Grunburg in diens befaamde 'voetnoot' in de Volkskrant. Nachtschade maakte hierna een statement op zijn Facebookpagina: "We zijn als makers verbijsterd en teleurgesteld over het verbieden van ons werk. Het verbieden van een gedicht duiden wij als een inbreuk op het autonoom kunstenaarschap."

De mannen van Nachtschade gebruiken het podium dan ook graag om hun uitgesproken visie te delen op actuele thema's. Zo verbeelden zij in hun nieuwste nummer 'Birdman' het hoogtepunt van de Europese vluchtelingenscrisis. Verwacht van het collectief bestaande uit Maarten Stok, Bram van den Brekel, Rein Steenhuis en Guy Peck een spectaculaire en energieke show.

Klik hier om kaarten te kopen via TivoliVredenburg

Huisvriend? Ga voor €5 naar de finale van het NK Poetry Slam 2018

Klik hier om huisvriendkaarten te kopen via Het Literatuurhuis

Geplaatst door Redactie iPoetry op 10 januari 2018