Kandidaten NK Poetry Slam 2018

Finale NK Poetry Slam 2018
vrijdag 26 januari
TivoliVredenburg, Utrecht

Koop nu tickets via TivoliVredenburg

 

 Kandidaten A-Z

Arnoud Rigter

Het werk van Arnoud Rigter gaat veel kanten uit, maar heeft eenvoudigweg tot doel een existentiële zonnesteek door jouw stuit te laten gaan. Hij schrijft regels als Veel vrouwen zijn mijn moeder niet, ooit bestond er alleen maar buitenlucht en Het blijft gehannes met Gods privacy.

Asha Karami

Asha Karami is dichter en woont in Amsterdam. Ze debuteert met zeven gedichten in nY #35 (november 2017) en met vier gedichten in de Poëziekrant #5/2017. Ze schrijft ook andere dingen zoals toneel, korte verhalen, e-mails en verwijsbrieven.

Ivan Words

De verwachtingen en meningen van anderen los laten om uiteindelijk dichter bij jezelf te komen – dat is de uitdaging die poëet en schrijver Ivan Words keer op keer met zichzelf aangaat. De co-founder van spoken word platform 'Spoken World' was een aantal keer huis-dichter voor FUNX en spreker bij TEDx. In 2016 won Ivan de House of Poets Poetry Slam in Rotterdam.

Martje Wijers

Martje Wijers (1986) schrijft gedichten, treedt op en slamt. Ze won vorig jaar de jaarfinales van zowel de Festina Lente Poëzieslag en de U-slam en stond dus in vorig jaar reeds in de finale van het NK Poetry Slam.

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) is dichter, stadsdichter van Heerlen en cultureel ondernemer. Naast zijn bezoeken aan verschillende landelijke poetry slams vormt hij exact 50% van Stichting PANDA. Hij is organisator van de Borderlines poetry slams in Roermond, Heerlen en Aachen en literatuurconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg.

Ozan Aydogan

Nadat hij de U-Slam won verdween hij van de radar. Hij stond niet meer op ‘Mensen Zeggen Dingen’, was niet meer te zien bij ‘Notes Of A Dirty Old Man’ in Bar Bukowski en stopte met de opleiding ‘Writing For Performance’ aan de HKU. Naast het werken aan zijn eerste roman heeft de 24-jarige Alkmaarder zich gestort op nieuwe stukken waaraan opnieuw de splinters in zijn poten en zijn persoonlijke verwondering ten grondslag liggen. Het gerucht gaat dat hij woensdag 17 januari de stilte verbreekt.

Sacha Landkroon

Sacha Landkroon (1984) is dichter, spoken word artiest, lid van de redactie van het Drents letterkundig tijdschrift Roet en de Neie Drentse Schrieverskring en mede-organisator van bv. Winterdichters in Eelde. Daarnaast is hij ook houder van Afrikaanse reuzenslakken, en in volledige tegenspraak daarmee een fanatiek hardloper. Boven alles is hij vader van een driejarige taalavonturier én liefhebber van typisch dichterlijke dingen als Schotse whisky en sigaren.

Tijdelijke Toon

Tijdelijke Toon brengt je terug naar de jaren 50. Daar stond toen een groep radicale schrijvers op: rauw, puur, drank, drugs, verpakt in textiel wat nu beschouwd wordt als retro. Alhoewel de meeste van de schrijvers uit die tijd er niet meer zijn, waait deze oude geest door de jonge lichamen van moderne mensen. En een daarvan is Tijdelijke Toon.