Kandidaten NK Poetry Slam 2018

Finale NK Poetry Slam 2018
vrijdag 26 januari
TivoliVredenburg, Utrecht

Koop nu tickets via TivoliVredenburg

--------

Tijdens de halve finales op woensdag 17 januari bemachtigden acht van de achttien kandidaten een felbegeerde finaleticket.

 Kandidaten A-Z

Alexander van der Weide

Alexander van der Weide schrijft sinds vijf jaar poëzie. Hij heeft een vrij brede voorkeur: van lyrisch tot meer speels, van beschouwend tot voelend (en alles ertussenin). Alexander was lange tijd hoofdredacteur van de SSBA Salon.
Hij werd tweede bij de jaarfinale van de Festina Lente Poëzieslag.

Arnoud Rigter

Het werk van Arnoud Rigter gaat veel kanten uit, maar heeft eenvoudigweg tot doel een existentiële zonnesteek door jouw stuit te laten gaan. Hij schrijft regels als Veel vrouwen zijn mijn moeder niet, ooit bestond er alleen maar buitenlucht en Het blijft gehannes met Gods privacy.

Asha Karami

Asha Karami is dichter en woont in Amsterdam. Ze debuteert met zeven gedichten in nY #35 (november 2017) en met vijf gedichten in de Poëziekrant #5/2017. Ze schrijft ook andere dingen zoals toneel, korte verhalen, e-mails en verwijsbrieven.

Gert VanIerberghe

Gert Vanlerberghe is dichter en romanschrijver – zijn meest recente heet Nachtprater (2017). Hij is tevens presentator en organisator van het Antwerpse en Mechelse poëziepodium Ballonnenvrees. Zelf staat hij ook in binnen- en buitenland op de planken als dichter en slam poet.

Insayno

In Nasty Situations All You Need: Optimism
Oftewel, INSAYNO. Dit half-Caribische, half-Nederlandse nieuwe tijdskind beschouwt zichzelf als een woordkunstenaar die rap en spoken word gebruikt als verlengstuk van zijn boodschap. Insayno staat voornamelijk bekend om zijn maatschappijkritische teksten en het aansnijden van onderbelichte thema’s.

Kees-Jan Sierhuis

Kees-Jan Sierhuis (Wormerveer, 1973) is dichter en intrigant. Hij was Zaans stadsdichter 2013-2016. Kees-Jan beschouwt taal als het onvolkomen voertuig voor de waarheid.

Marcel Klein Legtenberg

Marcel Klein Legtenberg (1992) weet in zijn werk op humoristische en metaforische
wijze de dagelijkse drempels van het leven te beschrijven. Dat hij muzikant is, is terug te horen in zijn werk: op een verfijnde manier laat hij zijn teksten zingen. Gedetailleerd en melodisch beschrijft hij lief en leed van de medemens.

Mart Schalken

Ik ben Mart Schalken, 21 jaar en woon tijdelijk in Nijmegen maar kom eigenlijk uit Almere. Ik studeer met veel plezier de PABO en zit in mijn derde jaar. Ik had als kind veel met lezen en vond het leuk om sinterklaasgedichten te schrijven. Naarmate ik ouder werd ging dat meer richting het maken van rapteksten.

Martje Wijers

Martje Wijers (1986) schrijft gedichten, treedt op en slamt. Ze won vorig jaar de jaarfinales van zowel de Festina Lente Poëzieslag en de U-slam en stond dus in vorig jaar reeds in de finale van het NK Poetry Slam.

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) is dichter, stadsdichter van Heerlen en cultureel ondernemer. Naast zijn bezoeken aan verschillende landelijke poetry slams vormt hij exact 50% van Stichting PANDA. Hij is organisator van de Borderlines poetry slams in Roermond, Heerlen en Aachen en literatuurconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg.

Ozan Aydogan

Nadat hij de U-Slam won verdween hij van de radar. Hij stond niet meer op ‘Mensen Zeggen Dingen’, was niet meer te zien bij ‘Notes Of A Dirty Old Man’ in Bar Bukowski en stopte met de opleiding ‘Writing For Performance’ aan de HKU. Naast het werken aan zijn eerste roman heeft de 24-jarige Alkmaarder zich gestort op nieuwe stukken waaraan opnieuw de splinters in zijn poten en zijn persoonlijke verwondering ten grondslag liggen. Het gerucht gaat dat hij woensdag 17 januari de stilte verbreekt.

Sacha Landkroon

Sacha Landkroon (1984) is dichter, spoken word artiest, lid van de redactie van het Drents letterkundig tijdschrift Roet en de Neie Drentse Schrieverskring en mede-organisator van bv. Winterdichters in Eelde. Daarnaast is hij ook houder van Afrikaanse reuzenslakken, en in volledige tegenspraak daarmee een fanatiek hardloper. Boven alles is hij vader van een driejarige taalavonturier én liefhebber van typisch dichterlijke dingen als Schotse whisky en sigaren.

Tijdelijke Toon

Tijdelijke Toon brengt je terug naar de jaren 50. Daar stond toen een groep radicale schrijvers op: rauw, puur, drank, drugs, verpakt in textiel wat nu beschouwd wordt als retro. Alhoewel de meeste van de schrijvers uit die tijd er niet meer zijn, waait deze oude geest door de jonge lichamen van moderne mensen. En een daarvan is Tijdelijke Toon.