Kandidaten NK Poetry Slam 2017

Finale NK Poetry Slam 2017
vrijdag 27 januari
TivoliVredenburg, Utrecht

--------

Tijdens de halve finales op woensdag 11 januari bemachtigden acht van de zestien kandidaten een gouden microfoon, a.k.a. dat felbegeerde finaleticket.

Benieuwd wie er dit jaar mee deden? Zie hieronder alle bio's!Kandidaten A-Z

Anne-Fleur van der Heiden

"Deze biografie schrijf ik zelf. Ik ga hem niet in de derde persoon schrijven want dat vind ik raar. Misschien is het Rotterdamse nuchterheid, alhoewel ik daar maar acht jaar heb gewoond. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo nuchter. Ik ben ook niet heel grappig. Al vind ik zelf van wel.

Else Kemps

Else Kemps zit op dit moment in het laatste jaar van de opleiding Creative Writing. In juni hoopt ze af te studeren met haar bundel De overblijfkinderen, waarin het aantal psychische stoornissen per personage hoger is dan de gemiddelde leeftijd.

Erika de Stercke

Erika de Stercke komt uit Gent, maar neemt met grote regelmaat de bus en trein naar Nederland voor literaire activiteiten en slams. Tijdens haar reizen richting het noorden vangt ze vaak flarden van gesprekken op en verwerkt die in haar poëzie. Zo krijgen die flarden over vaak dagdagelijkse gebeurtenissen een tweede leven. Aan inspiratie voorlopig nog geen gebrek.

Fred de Vries

Wat Fred wilde worden als hij later groot was: politie (-man of -auto, dat was hem om het even), brandweer (dito), sterk, voetballer, jarig, bankovervaller, gitarist, afvalscheider, journalist, zachte berm, astronaut.

Gijs ter Haar

Dichter en performer Gijs ter Haar, a.k.a. the godfather of slam, heeft meer zeges op zijn naam staan dan elke andere poetry slammer in Europa, 39 in 13 jaar tijd. In 2014 ging de Gouden Vink nog op een haar na aan zijn neus voorbij: tijd voor revanche!

Martje Wijers

Martje Wijers is eigenlijk de godganse dag met taal bezig. Aan de universiteit van Gent werkt ze als docent Zweedse taalkunde en schrijft ze aan een doctoraat in de taalwetenschap. In haar vrije tijd schrijft ze poëzie.

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens schrijft heel erg weinig poëzie en dat al tien jaar lang. Hij is bijna de stadsdichter van Heerlen. Ook is hij exact 50% van collectief PANDA en is hij de organisator van de Borderlines poetry slams in Limburg. Zijn lievelingswoord is 'huren'.

Rik Sprenkels

Rik Sprenkels schrijft gedichten en is regelmatig te vinden op Poetry Slams. Overdag vind je hem in Nijmegen, waar hij woont en werkt als webdeveloper. Hij is een eigenwijze dichter, die graag de vinger op de zere plek legt en duwt tot het een beetje pijn doet. Zijn gedichten zijn puntig, veelzeggend zonder dat hij veel zegt, en hebben vaak een bittere afdronk.