Kandidaten

Rik Sprenkels

Rik Sprenkels schrijft gedichten en is regelmatig te vinden op Poetry Slams. Overdag vind je hem in Nijmegen, waar hij woont en werkt als webdeveloper. Hij is een eigenwijze dichter, die graag de vinger op de zere plek legt en duwt tot het een beetje pijn doet. Zijn gedichten zijn puntig, veelzeggend zonder dat hij veel zegt, en hebben vaak een bittere afdronk.

Rik laat zich vaak inspireren door actuele thema’s, waarbij de andere kant op kijken geen mogelijkheid is. Met het gedicht Intercontinentaal won hij de Dekker Van De Vegt Gedichtenwedstrijd. De gedichten Nachtpicknickers en Vastgoed verschenen in literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

Wat zou je doen met de 1000 euro aan prijzengeld?
Ik zou de eerste helft van het prijzengeld besteden aan obscuur speciaalbier, Schotse whisky en tickets voor doom metal-concerten. De andere helft zou ik investeren in mijn eigen ontwikkeling als podiumdichter, wat in de praktijk op hetzelfde neerkomt als de eerste helft.

Met wie ga je het liefst de strijd aan in de finalebattle?
Ik zou het liefst in een battle staan tegenover Martje Wijers. Ze is een zeer fanatieke slammer met wie ik graag de verbale strijd aan zou gaan. En: haar roots liggen net als de mijne in Brabant.

Rik Sprenkels komt uit voor de Leidse Poëzieslag.