NK Poetry Slam

10 jaar NK Poetryslam

Van 28 november tot 10 december vindt in Utrecht voor de tiende keer het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam plaats, georganiseerd door Het Poëziecircus. De jaarwinnaars van 21 regionale slams uit elf provincies zullen strijden om de hoogste eer: de landstitel, 1000 euro en de Gouden Vink.

De halve finales vinden plaats op maandag 28 november, de Grande Finale is op vrijdag 10 december in Tivoli De Helling. Het belooft een zeer feestelijke jubileumeditie te worden: De Oud-slampions bloemlezen tien jaar NK Poetryslam en muziek is er van dj Daniël Zuur en de Amsterdam Klezmerband. De VJ's van Centrale verwarringmaken het feestje compleet. Het publiek kiest de uiteindelijke Slampion 2011. Deze wordt in juni 2012 afgevaardigd naar het wereldkampioenschap in Parijs.

Oud-slampions
De presentatie is voor de feestelijke gelegenheid in handen van het duo L&D, de oud-slampions Ellen Deckwitz (2009) en Daan Doesborgh (2010). Zij traden eerder op op Lowlands, met het Scapino-ballet en het Nederlands Blazers ensemble. Daarnaast geven de oud-winnaars van het NK Poetryslam acte de presence: Erik Jan Harmens, De Woorddansers, Sven Ariaans, Sander Koolwijk, Krijn Peter Hesselink, Bernhard Christiansen, Najiba Abdellaoui en natuurlijk Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh.
Deelnemers: Ook dit jaar hebben we weer geweldige kandidaten: Wat te denken van de Vlaamse Spoken Wordmagician Philip Meersman, de Nederlandse Jotie 't Hooft Daniël Vis en de rasperformer Boris de Jong? Een overzicht van alle kandidaten vind je hier.

Halve finale:
Tijd: maandag 28 november 20.00 uur.
 
Locaties:Theater-café de Bastaard, Jansveld 17, Utrecht
ACU, Voorstraat 71, Utrecht
Café Hofman, Janskerkhof 17, Utrecht
Finale:
Tijd: zaterdag 10 december, 20.00 uur stipt, deuren open 19.30 uur.
Locatie: Tivoli de Helling, Helling 7, Utrecht.

Meer informatie: www.poetryslam.nl en www.nkpoetryslam.nl