NK Poetry Slam

Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam

UTRECHT, 10-12-2011 - Kira Wuck uit Amsterdam heeft zaterdagavond 10 december het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2011 gewonnen. In popzaal Tivoli in Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de tiende maal gehouden.

In de jury zaten dichter en presentator Wim Brands en de dichters Menno Wigman en Jaap Blonk. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Jurylid Wigman over de winst van Wuck: "Ze schrijft sterke gedichten en de manier waarop ze voorleest is oorspronkelijk. Nu deze tiende NK winnaar is gekozen, kunnen we stellen dat het publiek altijd gelijk heeft gehad." Kira Wuck won de landstitel 'Slampion 2011', een geldbedrag en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. In mei 2012 zal Wuck Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

In de finale moest Kira Wuck het opnemen tegen kandidaat Boris de Jong. De finalisten gingen elkaar met woorden te lijf op het podium van Tivoli. Kira Wuck(1978)is half Fins en half Indonesisch. Ze heeft onlangs de opleiding scenarioschrijven afgerond aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Kira Wuck debuteerde als dichter in het literaire tijdschrift Tirade.
Poetry Slam is een wedstrijd voor beginnende dichters waarin zowel de tekst als de voordracht worden beoordeeld. Tot eerdere winnaars behoren o.a. Erik Jan Harmens, De Woorddansers, Krijn Peter Hesselink en Ellen Deckwitz. Het NK Poetry Slam werd georganiseerd door Het Poëziecircus.