NK Poetry Slam

L'Chaim treedt op op NK Poetry Slam

De frisse Balkanmixband L’Chaim zorgt met haar aanstekelijke muziek voor de feestsfeer op het NK Poetry Slam. De groep is in 2006 begonnen en bestaat uit acht musici uit Nederland, Spanje en Italië.
Met hun achtergronden in de klezmer, Balkan, pop, jazz, Iraanse en Spaanse muziek maken ze een verfrissende en dansbare mix. Het nieuwe album 'Gipsy Trouble' laat de diversiteit van de band goed zien.

Er wordt in vijf talen gezongen en de nummers variëren van vrolijke polka tot melancholische treurliederen. De groep leunt op Oost-Europese tradities, maar interpreteert deze op geheel eigen wijze. Met hun energieke liveshow krijgen ze ieder publiek aan het dansen en is de band ondertussen ervaringsdeskundige op het gebied van feestjes bouwen, zowel op straat als op het podium. In 2007 wonnen ze De Gouden Pet, tijdens het straatmuzikanten concours. Daarom weten ze als geen ander wat de poetry slam kandidaten moeten doorstaan in hun strijd om de Gouden Vink. Dus kom op 14 december naar Rasa, Pauwstraat 13 a en dans mee!