NK Poetry Slam

11 jaar NK Poetry Slam

Dit jaar wordt het NK Poetry Slam voor de 11e keer gehouden. Op 3 december barst de strijd los met twee halve finales op diverse locaties in Utrecht. Het belooft ook dit jaar weer spannend te worden, met zwaargewichten als Arnoud Rigter, Coen Cornelis, Benne van der Velde en Barbara Beckers. Op vrijdag 14 december is de bloedstollende finale in Rasa.

Acht slammers gaan door naar de finale, waar ze met elkaar zullen strijden om de titel ‘Slampion’, €1000.00, de Gouden Vink en een plaats op het WK in Parijs. De Balkanband L'Chaim en DJ Daniël Zuur zorgen voor het muzikale spektakel. De presentatie is in handen van het duo L&D, oftewel Oud-slampions Ellen Deckwitz (2009) en Daan Doesborgh (2010). Zij traden eerder op op Lowlands en met het Nederlands Blazers Ensemble. De vakjury, met ondermeer Katinka Polderman en het publiek bepalen samen wie er wint. Dus kom naar Utrecht en klap, juich en joel jouw favoriet naar de top!Over poetry slam


Een poetry slam is een wedstrijd waarbij dichters eigen werk voordragen en het publiek een winnaar kiest door middel van applausmeting. Sinds 2002 is er een jaarlijks landskampioenschap. De hoofdprijs bedraagt 1000 euro plus een wisseltrofee; ‘de Gouden Vink’, vernoemd naar de Godfather of Poetry Slam Simon Vinkenoog. Veel deelnemers uit het verleden zijn nu landelijk bekend. Onder de kampioenen zien we Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Najiba Abdellaoui, en Ellen Deckwitz. De winnares van afgelopen jaar, Kira Wuck, debuteerde eind september met de bundel ‘Finse meisjes’.

Halve finales NK Poetry Slam:
maandag 3 december
aanvang 20.00 uur
locaties nog niet bekend
entree gratisFinale NK Poetry Slam:
vrijdag 14 december
deuren open 19.30 uur

locatie: RASA, Pauwstraat 13a, Utrecht

entree: 10 euro