NK Poetry Slam

Winst NK Poetry Slam vliegende start Laura van der Haar

De Amsterdamse Laura van der Haar won in december 2012 totaal onverwacht het NK Poetry Slam. Tot een jaar daarvoor had ze zelfs nog nooit van poetry slam gehoord. Inmiddels heeft ze een contract bij Uitgeverij Podium op zak, staat ze in de theaters met medefinalist Jee Kast en treedt ze met Het Literatuurhuis op tijdens Lowlands.

Laura kwam in aanraking met poetry slam door haar docent van de cursus poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Die zei dat iedereen eigenlijk minstens één keer mee moest doen aan een slam. Zo gezegd zo gedaan. Met een aantal medecursisten gaf ze zich op voor de Poëzieslag bij Festina Lente en won, tot haar grote verbazing.

Ook de jury van het NK Poetry Slam was lovend over haar gedichten. Jurylid en NRC-criticus Toef Jaeger prees de manier waarop ze haar tegenstander Jee Kast 'vriendelijk fileerde' in de finalebattle en dichter Mustafa Stitou roemde het mysterie in haar gedichten Ook aanwezige redacteurs van uitgeverijen waren enthousiast. Van der Haar werd naar aanleiding van haar overwinning op het NK Poetry Slam door drie verschillende uitgeverijen benaderd. Ze koos uiteindelijk voor een contract bij Uitgeverij Podium waar ook de poëzie van Ingmar Heytze, Kira Wuck en Alexis de Roode wordt uitgegeven.