NK Poetry Slam

Twee nieuwe halve finalisten NK Poetry Slam bekend

Marloes Robijn werd gekozen tot winnaar van de Poetry Slam Leeuwarden en Coen Cornelis won de vijfde editie van de NoorderZlam in Groningen. Zij hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de halve finale van het NK Poetry Slam in januari 2015.

De Poetry Slam Leeuwarden vond op 10 augustus plaats in de Prinsentuin te Leeuwarden. Tien ervaren slammers gingen de strijd met elkaar aan waarna ACG Vianen, Carmien Michels en Marloes Robijn tegenover elkaar in de finale eindigden. De jury onder aanvoering van Pom Wolff had niet veel tijd nodig om een beslissing te nemen. Hoewel deze aflevering van de Leeuwarder Slam van heel hoog niveau was, koos de jury unaniem voor Marloes Robijn. De Vlaamse Carmien Michels werd door het publiek verkozen als favoriet.

In Groningen werd tijdens het Noorderzon Festival een uniek nieuw slamconcept gepresenteerd. In negen rondes namen negen slammers het tegen elkaar op in een zeecontainer. In elke ronde gingen drie slammers de strijd tegen elkaar aan, waarna het publiek met stembriefjes op hun favoriet stemden. Aan het eind van de avond werden alle stembriefjes bij elkaar opgeteld en werd de slammer met de meest stemmen, Coen Cornelis, uitgeroepen tot winnaar van de NoorderZlam 2014.

Wil je nog een poging wagen je te kwalificeren voor de halve finale van het NK Poetry Slam 2015, dan kun je je nog opgeven voor slams in Zevenaar en Dordrecht dit najaar.