NK Poetry Slam

Nathalie van Meurs wint jaarfinale Podiumvlees

In de eerste stedelijke finale van de Podiumvlees Poetry Slam gingen Romano Haynes, Nathalie van Meurs, Hans d’Olivat en Josse Kok de strijd met elkaar aan. De dichters werden beoordeeld door zowel een vakjury als ook door het publiek.

Hans d’Olivat is zoals juryvoorzitter Martin-Aart de Jong het omschrijft ‘werkzaam in de lichte verzen industrie’ en kon op massale steun van het publiek rekenen. Toch is het Ramono Haynes, student aan de toneelopleiding in Maastricht, die vanwege zijn sterke podiumkwaliteiten door het publiek naar de finale wordt gestemd. Josse Kok, die toch al een aantal keren in de finale van het NK Poetry Slam stond, kon de jury deze keer niet echt overtuigen. Hij las van papier en hoewel hij zoals altijd een groot aantal mooie beelden had, vond de jury dat zijn optreden teveel op de lach leunde. De jury kon er dan ook niet omheen Nathalie Meurs namens de jury naar de finale te sturen. ‘Haar voordracht was krachtig en zelfbewust en ook tekstueel stond het als een huis,’ omschrijft juryvoorzitter Martin Aart de Jong haar optreden.

De finale was ontzettend spannend. Romano en Nathalie droegen om en om een gedicht voor. Daan Taks hield als presentator de tijd in de gaten en trad op als scheidsrechter. Het publiek was over beide finalisten erg enthousiast. Nathalie won uiteindelijk met een stem meer dan Romano de Tilburgse jaarfinale en kwalificeert zich hiermee voor de halve finale van het NK Poetry Slam in januari 2015.