NK Poetry Slam

Eerste juryleden finale NK Poetry Slam 2015 bekend

Ilja Leonard Pfeijffer en Joke van Leeuwen nemen op vrijdag 30 januari 2015 plaats in de jury van de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Acht poetry slammers gaan deze avond de strijd met elkaar aan om de titel ‘Slampion 2015’, de naar Simon Vinkenoog vernoemde Gouden Vink wisseltrofee en een geldprijs van €1000,-. Wie treedt in de voetsporen van Slampion 2014 Daniël Vis?

De combinatie van poëzie en performance is JOKE VAN LEEUWEN geheel vertrouwd. Als illustrator, (kinderboeken)schrijver, dichter en cabaretière is ze in vele genres thuis en combineert ze onder andere in haar theatervoorstellingen. Voor haar debuutbundel Laatste lezers (1994) won Van Leeuwen de C. Buddingh'-prijs en de bundel Wuif de mussen uit (2007, Querido) werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Van 2008 tot 2010 vervulde ze de positie van stadsdichter van Antwerpen. In 2013 won Van Leeuwen de AKO Literatuurprijs voor haar roman Feest van het begin (Querido)

ILJA LEONARD PFEIJFFER schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. In 1998 won hij de C. Buddinghprijs voor zijn debuutbundel Van de vierkante man. In 2013 verscheen Pfeijffers roman La Superba (De Arbeiderspers) waarvoor hij de Libris Literatuurprijs 2014 in ontvangst mocht nemen. Pfeijffer schrijft dit jaar het Poëziegeschenk dat iedereen tijdens de Poëzieweek cadeau krijgt bij aankoop van €12,50 of meer aan poëzie.

De finalisten van het NK Poetry Slam 2015 worden op woensdag 14 januari bekend als alle regionale slamkampioenen het in Utrecht tegen elkaar opnemen tijdens de halve finales. Net als in de finale bepaal jij samen met de jury wie er met de winst (in dit geval een ticket naar de finale) vandoor gaat. Dus kom naar Utrecht en stem op jouw favoriet!

Finale NK Poetry Slam 2015
Vrijdag 30 januari
20.00 uur
TivoliVredenburg (Cloud Nine), Utrecht
€12,50 (regulier) / €10,00 (CJP) - prijzen zijn incl. servicekosten

Vorig jaar was de finale stijf uitverkocht. Dus zeker zijn van een plaats? Wacht dan niet te lang! Zie hier voor kaartverkoop.

Het NK Poetry Slam is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (29 jan - 4 feb).

Foto Ilja Leonard Pfeijffer: Gelya Bogetishcheva