NK Poetry Slam

Eerste halve finalisten NK 2016 bekend!

Het lijkt nog heel ver weg, maar de eerste kandidaten voor de halve finale van het NK 2016 zijn al bekend: Else Kemps, Marloes Robijn, Naomi Warndorff, Gerda Blees, Sannemaj Betten, Ditmar Bakker, Loren Brouwers en Carmien Michels.

Else Kemps won zowel de Bellum Poetica, de jaarlijkse slam van studievereniging Awater als ook de jaarfinale van de U-slam in Utrecht. Marloes Robijn ging er met de winst vandoor tijdens de twaalfde editie van de Dicht-Slam-Rap in Boxtel. Naomi Warndorff won de eerste editie van de kersverse Poetry Slam in de Nieuwe Poort in Amsterdam. Gerda Blees kwalificeerde zich voor de halve finale van het NK tijdens de jaarfinale van de U-slam, waar ze als tweede eindigde na Else Kemps. Sannemaj Betten en Ditmar Bakker kwalificeerden zich tijdens de jaarfinale van Festina Lente in Amsterdam. Loren Brouwers en Carmien Michels zijn de winnaars van de slams in het hoge noorden: Loren won de Poetry Slam Leeuwarden en Carmien de NoorderZlam in Groningen.

De finale van het NK Poetry Slam vindt plaats op vrijdag 29 januari in TivoliVredenburg tijdens de landelijke poëzieweek.
De strijd om de felbegeerde finaleplekken vindt woensdag 13 januari plaats tijdens de halve finale.