NK Poetry Slam

Juryleden finale NK Poetry Slam bekend

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016. En dat doe je samen met de volgende juryleden:

KAARTVERKOOP NU VAN START! KLIK HIER VOOR TICKETS VOOR DE NK-FINALE.

ELLEN TEN DAMME is naast een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment ook actrice, muzikant, circusartieste, vamp, componiste, danseres en schrijfster. Haar meest recente album Het Regende Zon bestaat uit Nederlandstalige liedjes op teksten van Ilja Leonard Pfeijffer (inderdaad: dezelfde Ilja Leonard Pfeijffer die vorig jaar in de NK-jury zat), Harry Mulisch, Remco Campert en haarzelf. Kortom: tekst én performance zijn haar in het geheel niet vreemd.

Ook in de jury: ERIK JAN HARMENS a.k.a. de allereerste Nederlands Kampioen Poetry Slam. Sinds hij de titel Slampion 2002 bemachtigde, verschenen vier poëziebundels, waarvan meest recent Open mond. Begin 2015 publiceerde Harmens het sterk autobiografische Hallo muur, waarin hij op niets en niemand ontziende wijze verslag deed van zijn alcoholverslaving, scheiding, burn-out en andere perikelen.

Met het meermalig bekroonde WO I-document Oorlog en terpentijn stond STEFAN HERTMANS de laatste jaren als prozaïst volop in de belangstelling. In 2016 maakt hij zijn rentree als dichter: Hertmans schrijft dit jaar het Poëziegeschenk. In Neem en lees neemt hij je mee langs allerlei vormen van herinnering. Tijdens de Poëzieweek krijg je het Poëziegeschenk cadeau bij aankoop van €12,50 of meer aan poëzie.

Maar wat de jury ook vindt: alleen de dichter die na de finale-battle het meeste applaus in ontvangst mag nemen, gaat naar huis met de titel Slampion 2016, 1000 euro en de Gouden Vink-wisseltrofee. Dus klap & schreeuw jouw favoriet naar de winst!

Blijf via het Facebook-event op de hoogte van al het laatste nieuws en laat meteen weten dat je erbij bent!

Finale NK Poetry Slam 2016
Vr 29 jan
20.00 uur (deuren open: 19.15 uur)
TivoliVredenburg (Cloud Nine)
€12,50 / €10 (CJP) / gratis (Literatuurhuispas)
- prijzen zijn excl. servicekosten à €1,50

(toegang voor de halve finales op 13 januari is gratis)

Foto: Danny Ellinger