NK Poetry Slam

Carmien Michels is Slampion 2016!

Carmien Michels heeft vrijdagavond 29 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2016 gewonnen. In een uitgelaten Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) wist ze zeven mede-finalisten achter zich te houden in de strijd om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de veertiende maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (28 januari - 3 februari 2016).

Historische finalebattle
In de jury zaten zangeres/performer Ellen ten Damme, dichter/voormalig poetry slamkampioen Erik Jan Harmens en schrijver van het Poëziegeschenk 2016 Stefan Hertmans. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Carmien Michels nam het in deze finalebattle op tegen de nummer twee van de avond: Else Kemps.

De finalebattle was om twee redenen historisch. Voor het eerst in de geschiedenis van het NK Poetry Slam werd deze eindstrijd door enkel vrouwen gevoerd. Daarnaast brachten Michels en Kemps een van de beste finalebattles ooit op het podium.

Erik Jan Harmens (in 2002 de allereerste Nederlands Kampioen Poetry Slam): 'De wijze waarop het poetry slamniveau de afgelopen veertien jaar gestegen is, is ongelofelijk.' en Ellen ten Damme: 'Else heeft het venijn en Carmien voegt daar nog een prachtige gelaagdheid aan toe.'

WK Poetry Slam
Carmien Michels won de landstitel 'Slampion 2016', een geldbedrag van 1000 euro en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. Later dit jaar vertegenwoordigt Michels Nederland op het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs.

Meer foto's volgen!

Foto: Annemarie Sint Jago