NK Poetry Slam

Memorabele finale NK Poetry Slam 2016

Wat een fantastische finale van het NK Poetry Slam 2016 in TivoliVredenburg! Fokke en Sukke waren ook aanwezig om dichters neer te hoeken. En Carmien Michels en Else Kemps stonden de afgelopen tijd vol in de spotlight!

 

Carmien Michels won de finalebattle tegen Else Kemps. Voor het eerst stonden twee dames in de finale, wat resulteerde in een van de beste finalebattles ooit! Zowel de jury als het publiek waren het eens over de winnaar: de Vlaamse Carmien Michels mocht de Gouden Vink wisseltrofee mee naar huis nemen. Ondertussen is er ook al een datum voor de finale NK Poetry Slam 2017.

Zet het in je agenda: vrijdag 27 januari 2017 gaan we weer los!

 


 

Carmien Michels bij 3FM radioprogramma Eva en Giel

Slampion 2016 Carmien Michels was vrijdag 5 februari te gast in de radioshow bij Giel en Eva op 3FM. Ze leert Giel en Eva om een goede poetry slam te schrijven. Luister naar de fragmenten van haar bezoek:

Eva en Giel nemen het tegen elkaar op in de Poetry Slam Challenge

Challenge: wie is de beste Poetry Slammer? (deel 2)
 

Else Kemps wint Turing gedichtenwedstrijd

Giel Beelen is ook fan van de runner-up, Else Kemps! Naast dat ze tweede werd op het NK is Else de jongste winnaar van de Turing gedichtenwedstrijd. Ze won een geldprijs van 10.000 euro voor haar gedicht En of het zo door kon gaan. Nu schrijft ze iedere week een gedicht voor Giel's ochtenshow op 3FM.
Luister hier naar haar voordracht van Begrafenis:


 

Lovende woorden over finale NK Poetry Slam

Er kwamen geweldige reacties op de dichters die dit jaar deelnamen aan de finale NK Poetry Slam:

Op de website van CJP:
"Knus in kleermakerszit luisteren naar de flowende verhalen van Nederlandstalige ritmepoëten. Een lach. Een traan. Een slapend been. CJP was bij het NK Poetry Slam en wil nu ook op dichten."

Op de website van Cleeft:
"Het niveau van de slammers ligt dus zowel wat betreft inhoud als performance hoog, hoger nog dan vorig jaar."

Op de website van Boekenkrant:
"Even denk ik dat het aan mijn eigen vooroordelen over slams ligt, maar ook ervaren slammer Ellen Deckwitz zegt het ten slotte: ‘Dit was de beste finale sinds jaren.’"

Acht fantastische finalisten

Het niveau was hoog en de spanning was om te snijden. Acht finalisten streden in TivoliVredenburg voor de titel Slampion 2016. Benieuwd naar de voordrachten? Bekijk ze hieronder: