NK Poetry Slam

Eerste halve finalisten NK Poetry Slam 2018 bekend!

Het lijkt nog heel ver weg, maar de eerste kandidaten voor de halve finale van het NK 2018 zijn al bekend: Asha Karami, Alexander van der Weide, Ozan Aydogan, Merlijn Huntjens, Arnoud Rigter, Martje Wijers, Gert vanIerberghe, Tijdelijke Toon, Ivan Words, Insayno, Kees-Jan Sierhuis, Mart Schalken en Sascha Landkroon.

Lees meer over de kandidaten van de halve finale

Asha Karami en Alexander van der Weide kwalificeerden zich tijdens de Festina Lente Poëzieslag. Arnoud Rigter ging er met de winst vandoor tijdens de veertiende editie van DichtSlamRap in Boxtel. Ozan Aydogan won de jaarfinale van de Utrechtse U-slam, waar Merlijn Huntjes tweede werd en zich zo ook kwalificeerde voor de halve finale van het NK Poetry Slam. Ivan words en Insayno komen uit voor de Rotterdamse Poetry Slam, georganiseerd door House of Poets. Sascha Landkroon won de eerste editie van de kersverse DROP Slam. Martje Wijers kwam als winnaar uit de bus tijdens de Bellum Poetica, georganiseerd door studievereniging Awater in Utrecht. Gert vanIerberghe en Tijdelijke Toon zijn de allerlaatste winnaars van de Tilburgse poetry slam Podiumvlees die dit jaar voor het laatst werd georganiseerd. Kees-Jan Sierhuis won de poetry slam, georganiseerd door de Zaanse Dichterskring en Mart Schalken de Young Poetry Slam in Almere.

De finale van het NK Poetry Slam vindt plaats op vrijdag 26 januari in TivoliVredenburg tijdens de landelijke poëzieweek.
De strijd om de felbegeerde finaleplekken vindt woensdag 17 januari plaats tijdens de halve finale.