Leidse Poëzieslag

Jaarlijks zijn er in dranklokaal de WW de voorrondes van de Leidse Poëzieslag op de tweede dinsdagavond van de maanden februari tot en met april en eventueel mei. De voorrondes worden dit jaar gepresenteerd door Ditmar Bakker. De WW verzorgt de publiciteit. Elke deelnemer krijgt twee consumptiebonnen. Per voorronde is een geldprijs beschikbaar voor de jurywinnaar.

Wedstrijdopbouw

Per avond zijn er ongeveer zes deelnemers. Alle deelnemers mogen twee keer optreden. In de eerste ronde krijgen de dichters drie minuten spreektijd, in de tweede ronde vier minuten. De jury kiest uit de zes deelnemers de twee finalisten. Deze twee finalisten krijgen in de finaleronde ieder vijf minuten spreektijd.

Jury

De Leidse Poëzieslag kent een jury- en een publiekswinnaar. Aan het einde van de avond stemt het publiek door middel van een stembrief. Ze mogen hierbij een keuze maken uit alle kandidaten van die avond. De jurywinnaar én de publiekswinnaar gaan beiden door naar de finale in november, die gehouden wordt in de Tuinzaal van Sociëteit De Burcht. De jury bestaat uit Jaap Montagne, Martin Aart de Jong, Adri Heinsbroek en een gastjurylid.

Aanmeldprocedure

Aanmelden kan via: leidsepoezieslag@gmail.com

Locatie Dranklokaal de WW
Wolsteeg 4
Leiden
Website
Contact leidsepoezieslag@gmail.com
Actief sinds 2004
Voorrondes 5
Jaarfinale november