Skip to content

Dit zijn de 8 beste poetry slammers van het jaar

14 januari 2016

In twee bomvolle Utrechtse cafés kwam de grootste taalstrijd van het jaar tot zijn eerste hoogtepunt: tijdens de halve finales zijn gisteren acht dichters verkozen tot finalisten van het NK Poetry Slam 2016. Na een avond vol heimelijke jury-overleggen en bloederige stemrondes met rozen vol doorns, viel de bijl voor tien van de achttien regionale slamkampioenen. Maar deze helden stomen door:

CARMIEN MICHELS
ELSE KEMPS
GERDA BLEES
MARLOES ROBIJN
MERLIJN HUNTJENS
MISCHA VAN HUIJSTEE
NAOMI WARNDORFF
SIMON MULDER

KOOP HIER KAARTEN VOOR DE NK-FINALE.

Deze acht poëzieperformers strijden om de gunst van de snoeiharde jury-leden Ellen ten Damme, Stefan Hertmans en Erik Jan Harmens én het publiek. De dichter die het meeste applaus in ontvangst mag nemen, gaat naar huis met de titel Slampion 2016, 1000 euro en de Gouden Vink wisseltrofee, – vernoemd naar inspiratiebron van vele poetry slammers Simon Vinkenoog. Dus klap & schreeuw jouw favoriet naar de winst!

DJ Daniël Zuur verzorgt als vanouds de beats tussen de slamrondes door, muziek is er van 3FM Serious Talent Orange Skyline, en de Amerikaanse slammer Elizabeth Acevedo doet voor hoe het moet in een spectaculair gastoptreden. Plus: afterparty met literair DJ-collectief Team KTW!

Dichtersduo Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh zwaait met de presentatorenscepter.

Like het NK Poetry Slam op Facebook en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws.

Foto: Fleur van Greuningen

Scroll To Top