Skip to content

Fresku, Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst in jury finale NK Poetry Slam

18 december 2017

Rapper Fresku, dichter Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst, schrijver van het Poëzieweekgeschenk 2018, vormen de driekoppige jury van het NK Poetry Slam op vrijdag 26 januari 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht.

 

Sinds 2008 is Fresku, artiestennaam van Roy Michael Reymound, actief als rapper, cabaretier en theatermaker. In 2016 toerde hij door Nederland met zijn one-man cabaretvoorstelling ‘Welkom bij de Fresku Show’ die komend voorjaar in reprise gaat. In deze theatershow vertelt hij zijn verhaal in de vorm van sketches en poëzie. Over het voordragen en schrijven van (rap)teksten zei hij tijdens een interview in De Volkskrant: ‘Uiteindelijk gaat het om lading en gevoel, rijmschema’s alleen raken niemands hart. Ik probeer daarom niet de rapacrobaat uit te hangen, maar geef rijmschema’s een functie.’

Ook de Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck heeft de nodige podiumervaring. Zo was ze twee keer te gast op de Nacht van de Poëzie en opende in 2016 samen met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse. Begin 2018 toert ze als genomineerde voor de VSB Poëzieprijs langs diverse podia.

Eerder al werd bekendgemaakt dat de Vlaamse dichter en theatermaker Peter Verhelst onderdeel uitmaakt van de jury. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie van de acht finalisten zich Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018 mag noemen.

Scroll To Top