Skip to content

Halve finales NK Poetry Slam

11 oktober 1985

 

Halve finales NK Poetry Slam in aankomst!

De verkiezingen zijn weer voorbij; tijd om te stemmen op de beste slamdichter van Nederland! De halve finales van het NK zijn in aankomst. Op 3 december zal de strijd losbarsten op diverse locaties in Utrecht. Het belooft ook dit jaar weer spannend te worden, met zwaargewichten als: Arnoud Rigter, Coen van der Hilst, Benne van der Velde en Barbara Beckers.

Uit het hele land komen de slammers naar Utrecht om hun geluid te laten horen. In 3 rondes proberen ze de vakjury en het publiek voor zich te winnen. De winnaars van de halve finale gaan door naar het NK op 14 december. Daar strijden ze met elkaar om de Gouden vink en €1000.00. Ook winnen ze een plaats op het WK in Parijs. Veel deelnemers uit het verleden zijn nu landelijk bekend: zoals eerdere kampioenen Krijn Peter Hesselink, Najiba Abdellaoui, en Ellen Deckwitz. De winnares van afgelopen jaar, Kira Wuck, zal eind september haar debuutbundel ‘Finse meisjes’ publiceren.

Wat moet je weten?
Halve finales NK Poetry slam – 3 december – entree: gratis. De locaties worden binnenkort bekend gemaakt, dus houd de website in de gaten voor meer nieuws. 

 
Scroll To Top