Bowie Barbiers

Amsterdam

 

Bowie Redman Barbiers heeft al 27 jaar ervaring met woorden, alhoewel praten en iets zeggen soms twee verschillende dingen zijn. Nu schrijft en spreekt ze, soms metaforisch, af en toe multi-interpretabel maar altijd recht vanuit het hart. Ze is aangesloten bij dichterscollectief En Vieze Versa waarmee ze samen voorstellingen maakt. Ook combineert ze haar werk vaak met muziek en treedt ze daardoor regelmatig op met Klezmer band De Bieslook Karavaan. In het voorjaar van 2019 komt de eerste cd uit waar nummers van haar op te beluisteren zijn in samenwerking met verschillende muzikanten. En naast het optreden op podia mag ze binnenkort haar eerste huwelijk voltrekken als BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) Woorden vinden voor de liefde was toch al één van haar favorieten dingen.

Wat je zou doen met het prijzengeld wanneer je de finale van het NK Poetry Slam zou winnen:

Ik zou het investeren in mijn eigen onderneming, zodat ik vaker kan doen waar ik zin in heb

Wie is je literaire voorbeeld?

De doortastende observaties van Anaïs Nin over het leven vind ik prachtig, de gedichten van Moya De Feyter die lezen als een Dali schilderij zijn waanzinnig. En multi talenten zoals Wende Snijders en Roos Rebergen die naast zang ook gesproken tekst combineren met muziek inspireren mij enorm.

Bowie heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van het NK Poetry Slam 2019 bij de Festina Lente Poëzieslag in Amsterdam.

Beluister hier  een voordracht door Bowie.

Deelname
2019