Richard Nobbe

Groningen

Richard Nobbe (1993) is een dichter, performer, student en filosoof uit het mooie Groningen. Nadat hij per ongeluk in aanraking kwam met de poëzie, kan er min of meer gesteld worden dat alles volledig uit de hand is gelopen. Er is geen podium meer waar hij niet op wil staan en schrijft aan de lopende band teksten, dit alles om de poëzie groter en bekender te maken dan ze nu al is. Zijn teksten hebben vaak licht absurde noties en worden gebruikt om vragen te stellen aan de dingen die niet begrepen willen worden. Op het podium is hij een wervelwind van anekdotes over zijn jeugd in Oost-Groningen, schijnbaar willekeurige poëzie en wat hem dan ook op dat moment te binnenschiet.

Wat zou ik doen met het prijzengeld?
Ik ben een ontzettende bordspellenliefhebber, dus nadat ik met m’n geliefde een weekend weg ben geweest naar een rare stad, ga ik de plaatselijke spellenzaak leegkopen.

Wie is mijn literaire voorbeeld?
Neil Gaiman. Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van zijn vermogen om totaal abstracte concepten compleet geloofwaardige fysieke vormen te geven. Andersom kan hij hetzelfde, bestaande personen dusdanig abstraheren dat er niets dan hun essentie rest, wat minstens even indrukwekkend is.

Lees hier zijn gedicht ‘Dit is een decreet van het ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit’

Deelname
2019