Timo Hensen

Hilversum

In 2009 ben ik op mijn 18e van Friesland naar Hilversum verhuisd voor mijn studie aan de. Hogeschool voor de Kunsten. In 2013 studeerde ik af als scenarioschrijver en regisseur met de korte poëtische film ‘Ga Langs Start’. Na mijn afstuderen heb ik een eigen mediabedrijf opgezet. Maar de drang om te verhalen blijft altijd aanwezig. De druk van het werk leidde er afgelopen jaar toe dat ik bijna niet meer kon slapen. Na verschillende onderzoeken bleek dat ik tegen een burn-out aan zat. Dat heeft mijn ogen geopend om het roer om te gooien, te gaan voor wat ik echt wil doen. Mensen emotioneren en aan het denken zetten door middel van mijn verhalen. Op een nacht toen ik wederom niet kon slapen schreef ik mijn eerste poetryslam gedicht. Hiermee ging er een wereld voor me open. Nog niet eerder had ik een verhaalvorm gevonden waarbij je zo direct met je publiek kan communiceren zonder de tussenkomst van een scherm of papier. Nu, een jaar later, sta ik in de halve finale van het NK. Ik ben enorm dankbaar voor waar ik nu sta en het is een eer om mijn teksten voor te mogen dragen voor publiek.

Wat zou ik doen met het prijzengeld als ik de finale van het NK win?
Met het prijzengeld zou ik de tijd voor mezelf nemen om eindelijk mijn manuscript voor een poëtische roman af te ronden waar ik al twee jaar mee bezig ben. En hem op te kunnen sturen naar de uitgeverij. Werk en geld moeten verdienen staan de creativiteit in de weg. Dit geldbedrag geeft mij de rust om tijd vrij te maken om mijn droom, het uitbrengen van een novel, een stap dichterbij te brengen.

Wie is je literaire voorbeeld?
Dit is een heel vervelend saai antwoord, maar ik heb niet één specifiek literair voorbeeld. Voorbeelden zijn mensen die mij aan het denken zetten en inspireren een verhaal te vertellen. Dat hoeft voor mij niet alleen op papier te zijn in de literaire vorm, maar mag bijvoorbeeld ook in het theater. Zoals Herman Finkers en Paul de Munnik. Als we echt kijken naar Poetry-slam, de Amerikaanse Poetryslam band ‘Hotel books’.

Lees hier het gedicht ‘Soms niet’.

Deelname
2019