Skip to content

Nieuwe generatie neemt NK Poetry Slam over

15 januari 2015

Sannemaj Betten, Coen Cornelis, Max Greyson, Jelmer van Lenteren, Wieke van der Linden, Arnoud Rigter, Marloes Robijn en Daan Zeijen zijn gisteravond tijdens de halve finales van het NK Poetry Slam 2015 door twee vakjury’s en jullie, het publiek verkozen tot de beste poetry slammers van Nederland. Zij betreden vrijdag 30 januari in Utrecht het podium van TivoliVredenburg waar ze strijden om de titel Slampion 2015, 1000 euro en die felbegeerde Gouden Vink-trofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog – grondlegger van poetry slam in Nederland.

Met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar hadden de halve finales een uitzonderlijk jong deelnemersveld dit jaar. Michaël Stoker, directeur van Het Literatuurhuis: ‘Het NK Poetry Slam is altijd een podium geweest voor aanstormend poëzietalent. Maar dit jaar zien we, meer dan andere jaren, opvallend veel jonge dichters doorbreken in het slamcircuit. Als je daarbij bedenkt dat vijf van de acht finalisten nog niet eerder op het NK Poetry Slam stonden, kan je met recht spreken van een nieuwe generatie poetry slammers die zich op 30 januari in TivoliVredenburg presenteert.’

Gastoptreden Antjie Krog
Singer-songwriter Lucky Fonz III, schrijver van het Poëziegeschenk 2015 Ilja Leonard Pfeijffer en dichter/performer Joke van Leeuwen beoordelen de kandidaten tijdens de NK-finale op hun tekst én hun voordracht. Samen met het publiek bepalen zij wie de finalebattle bereiken. Hierin gaan de twee beste slammers van de avond elkaar poëtisch ‘te lijf’. Daarna is het woord alleen nog aan het publiek: de dichter die het meeste applaus in ontvangst mag nemen, gaat met de winst naar huis.

Slamkampioenen Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh verzorgen deze avond de presentatie.
Muziek is er van indieband The Brahms en DJ Daniël Zuur.
De Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog opent de avond met een uniek gastoptreden.

Koop hier je kaartje(s) voor de finale.
Zie hier voor informatie over de finalisten.

Finale NK Poetry Slam 2015
Vrijdag 30 januari
20.00 uur
TivoliVredenburg (Cloud Nine), Utrecht
€12,50 (regulier) / €10,00 (CJP)

Foto: Alexander van der Linden

Scroll To Top