PERSBERICHT: Twee winnaars NK Poetry Slam 2010

11 december 2010

UTRECHT, 10-12-2010 – Daan Doesborgh én Martijn Teerlinck hebben vrijdagavond 10 december het NK Poetry Slam 2010 gewonnen. In Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Voor het eerst in de geschiedenis van het NK Poetry Slam zijn er twee winnaars.

Winnaars NK Poetry Slam
NK Slampions Martijn Teerlinck (l) en Daan Doesborgh (r) (Foto: Alexander van der Linden)

In de jury zaten dichteres Esther Jansma, poëziecriticus Ron Rijghard en tv-presentator Arie Boomsma. In de laatste slamronde werd uitsluitend gestemd door het publiek. Een miniem verschil in applaus leidde tot deze unieke situatie. Het verschil was dusdanig klein dat er onduidelijkheid ontstond over wie had gewonnen. Uiteindelijk werd besloten de kampioenen ex aequo uit te roepen.

De slampions 2010 Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck zijn allebei afkomstig uit Amsterdam; ze kwamen uit voor Poetry Slam Leeuwarden en de Festina Lente Poëzieslag. Beide dichters gaan met 1000 euro naar huis. De wisseltrofee, De Gouden Vink, krijgt een onderkomen in het kantoor van de organisatie, Het Poëziecircus, omdat het duo deze prijs niet kan delen. Poetry Slam is een wedstrijd voor dichters waarin zowel de tekst als de voordracht wordt beoordeeld.

Daan Doesborgh (1988) debuteerde in 2009 met de bundel De Venus Suikerspin. Hij was stadsdichter van Venlo.
Martijn Teerlinck (1987) studeerde literatuurwetenschap en Italiaans aan de Universiteit van Amsterdam. hij leeft, woont en schrijft in de hoofdstad. In 2008 won Martijn Teerlinck het Amsterdams Studenten Festival in de discipline poëzie.

Foto’s van de twee winnaars zijn hier beschikbaar voor pers.