Laden Evenementen

Foto © Robert Oosterbroek

  • Dit event is voorbij.

 

De Poëzieslag Festina Lente is de oudste slam van Nederland en bestaat al sinds juni 1998. In de loop der jaren heeft Festina vele Nederlands Kampioenen poetryslam voortgebracht, zoals Erik Jan Harmens, Kira Wuck en Laura van der Haar. Ook schrijvers/dichters als Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz en Marieke Lucas Rijneveld wonnen hier ooit hun eerste poetryslam. De Poëzieslag vindt iedere derde maandag van de maand plaats en begint om 20.15, in café Festina Lente.

De jaarfinale staat ieder jaar gepland in een van de weekenden in juni. In 2019 is dat de 3e zaterdag van juni om 14.00. De winnaar en de nummer 2 van deze Grande Finale plaatsen zich automatisch voor de halve finale van het NK Poetryslam.

Wedstrijdopbouw
Ronde 1: alle dichters: 3 minuten Ronde 2: vijf tot zes dichters: 4 minuten Finale: 2 tot 3 dichters: 5 minuten.

Jury
Bekende namen als Simon Vinkenoog, Rick de Leeuw en Def P. zijn jarenlang vast jurylid geweest. Tevens zit er steevast een voormalig Nederlands Kampioen Poetryslam in de jury.

Aanmeldprocedure

Aanmelden kan per email naar: svenariaans@hotmail.com. Je krijgt dan doorgaans binnen 48 uur bericht terug met een bevestiging.

wo
21.11 2018
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie

Café Festina Lente
Looiersgracht 40
Amsterdam,

Organisator

Festina Lente
020-6381412
eetcafecafefestinalente.nl
http://cafefestinalente.nl

Delen