Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Deelnemers aan Poetry-slams klagen vaak over falende jury’s, jury’s die de goede dichter willekeurig en ongerechtvaardigd terzijde schuiven ten gunste van een of andere oubollige of modern-aanstellerige dichter, ten gunste van iemand met rammelende teksten of een nep-performance. Om deze misstand tegen te gaan is de Dobbelslam ingesteld, een slam waarin iedereen evenveel kans maakt om te winnen, een slam waarin de grillen van de juryleden ondergeschikt worden gemaakt aan de wijsheid van het lot. Dobbelstenen bepalen hoe succesvol de dichters zijn en de deemoedige kunst van de juryleden is het om zo overtuigend en boeiend mogelijk uit te leggen waarom de dobbelstenen gelijk hebben. Het publiek kiest het beste jurylid.

De beste dichters en juryleden uit 5 steden (Rotterdam, Leiden, Amersfoort, Leusden en Utrecht) strijden om de titel van beste Nederlandse dichter en beste jurylid. Daan Doesborgh zal proberen om zijn titel als beste jurylid te verdedigen.

Juryleden (o.a.e.o.v.): Anne Broeksma (Utrecht), Jelle de Bruijn (Amersfoort), Erika de Stercke (Leusden), Arie van der Ent (Rotterdam), Daan Doesborgh (titelverdediger)

Dichters (o.a.e.o.v.): Merlijn Huntjens (finalist NK-poetry-slam), Gideon Roggeveen (Leiden), Willem Tieske Derks (Utrecht), Joyce de Jong (Leusden), Nic Castle (Amersfoort)

Concept en presentatie: Bernhard Christiansen

assistente: Ariadne Verstegen

entree: gratis

zo
03.04 2016
Tijd: 16:00 uur
Prijs vanaf: gratis