Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Op zondag 2 november zullen de Gelderse Kampioenschappen Poetry Slam plaatsvinden in het Filmhuis te Zevenaar. Dit zijn de voorrondes voor de Nederlandse Kampioenschappen in januari 2015. Potentiële deelnemers kunnen zich tot 21 september aanstaande aanmelden.

Poetry Slam is een soort wedstrijd waarbij dichters de strijd met elkaar aangaan. In enkele rondes dragen zij binnen een bepaalde tijd gedichten voor. De jury en het aanwezige publiek bepalen wie de winnaar is en wie naar de volgende ronde gaat. Daarbij zijn zowel de inhoud als de performance op het podium erg belangrijk.

Op deze twee kwaliteiten worden deelnemers van te voren geselecteerd. Vanaf heden kan iedereen die mee zou willen doen zich aanmelden. Dat kan men doen door zoveel mogelijk ‘bewijsmateriaal’ op te sturen aan de organisatie. Een jury bestaande uit mensen uit de theater- en literatuurscene zal de acht meest geschikte kandidaten selecteren en uitnodigen tot deelname op 2 november.

De winnaar van de Gelderse Kampioenschappen kwalificeert zich voor de halve finales van de Nederlandse Kampioenschappen in januari 2015. Enkele dagen later zal de finale zijn. De Nederlandse Kampioenschappen worden georganiseerd door Het Literatuurhuis te Utrecht.

Aanmelden kan door zoveel mogelijk voorbeelden van wat je kan, zoals gedichten, filmpjes van eerdere optredens , een portfolio, recensies etc. op te sturen naar poezieisoa@gmail.com. Dat kan tot 21 september aanstaande. Begin oktober zullen de kandidaten bekend gemaakt worden.

De Gelderse Kampioenschappen Poetry Slam zijn een initiatief van de Stichting Poëzie is Onder Andere uit Zevenaar. 

do
24.08 2017
Tijd: 13:43 uur