Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ook in 2014 organiseert Pictura een Poetryclash. Deze clash vormt één van de voorrondes voor het NK Poetryslam dat op vrijdag 30 januari 2015 wordt gehouden in Utrecht. Pictura’s Poetry Clash wordt gehouden op woensdag 29 oktober in Pictura, Voorstraat 190-192 in Dordrecht. Aanvang 20 uur, toegang gratis.

Een poetry slam (naar Engels, to slam = smijten, slaan) of poëzieslag is eigenlijk een kruising tussen literatuur en sport. Enkele slamdichters, kortweg ‘slammers’, gaan op een podium (vaak in een club of café) een wedstrijd met elkaar aan. Binnen een bepaalde korte tijd en in een paar rondes dragen de dichters hun gedichten voor. Het publiek en/of de jury bepaalt wie de beste is. Iedereen mag zijn kans wagen; in de loop van de avond worden de besten geselecteerd.

In verband met de tentoonstelling 200 jaar koninkrijk, 200 jaar schilderkunst en het 240 jarig bestaan van het Teekengenootschap Pictura is aan de poetryclash een thema verbonden: eigentijdse romantiek. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij dit thema in hun voordracht verwerken.

Deelnemers zijn: Sven de Swerts, Amanda Malinka, Roel Weerheijm, Luuk Imhann, Von Solo, Amber-Helena Reisig, Loren Brouwers, Jelmer van Lenteren, Philip Meersman en Irene Siekman

do
24.08 2017
Tijd: 13:43 uur
Prijs vanaf: Gratis