Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Op woensdag 5 juni organiseren we in De Bastaard de zevende U-slam van dit jaar!

Elke eerste woensdag van de maand betreden aanstormende en doorgewinterde slammers het podium van de U-slam. Het publiek heeft alle macht dus stem met je roos op jouw favoriete dichter(s). Voor de zwevende kiezers spreekt een maandelijks wisselende prominent uit poëzieland een vurig stemadvies uit. Presentatrice Sanne van den Bosch leidt de avond in goede banen.

Stemadviseur deze maand is Dennis Gaens. Dennis Gaens is schrijver, radiomaker en docent. In 2010 debuteerde hij met de dichtbundel ‘ik en mijn mensen’, die genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Zijn tweede bundel, ‘schering en inslag’, verscheen in februari 2013 en werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs en de J.C. Bloem-prijs. In 2014 begon hij de literaire podcast Ondercast. Onder diezelfde naam produceert hij ook podcasts in opdracht. Hij geeft les bij Creative Writing ArtEZ en is uitgever en redacteur bij De Nieuwe Oost Wintertuin. De avond wordt gepresenteerd door Sanne van den Bosch en Margriet Dorrestijn zorgt vanavond voor de muziek.

De deelnemers aan deze zevende en laatste voorronde van het seizoen zijn:

– Rots
– Coen Cornelis
– Olivier van Eijk
– Cangül Işık
– Rens van Hoogdalem
– Stefanie Veerman
– Judith Vissers
– Luc Laport

De winnaar van de avond wordt beloond met 100 euro prijzengeld én een plek in de jaarfinale van de U-slam! De winnaar van de jaarfinale bemachtigt een felbegeerd ticket voor de halve finale van het NK Poetry Slam 2020.

Wil je je opgeven voor een van de aankomende U-slams? Stuur dan een mail naar sophie [at] hetliteratuurhuis.nl met een korte biografie van jezelf en drie gedichten. We zijn ook altijd op zoek naar muzikanten die een kort optreden willen verzorgen tijdens de U-slam. Interesse? Stuur ook dan een mailtje naar sophie [at] hetliteratuurhuis.nl

wo
05.06 2019
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: Gratis
Locatie

Theatercafé De Bastaard
Jansveld 17
Utrecht, 3512BD
+ Google Maps